Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко ледь зупинив війну і просить узяти тайм-аут

Четвер, 14 липня 2005, 13:34
Президент Віктор Ющенко закликав голову парламенту Володимира Литвина і прем'єр-міністра Юлію Тимошенко до взаєморозуміння, оскільки від цього залежить політична стабільність у країні.

"Я високо ціную те, що робить особисто Володимир Михайлович Литвин як голова Верховної Ради і Юлія Тимошенко як глава уряду. Упевнений, що від взаєморозуміння цих двох людей залежить політичне взаєморозуміння і стабільність у суспільстві", - сказав глава держави на прес-конференції в четвер у Києві.

Ющенко закликав обидві сторони "відчути цю відповідальність на собі".

Президент закликав спікера і прем'єра винести за рамки всі особистісні проблеми, оскільки, за його словами, відносини між парламентом і урядом "не повинні мати особистісний характер".

Ющенко повідомив, що напередодні присвятив кілька годин переговорам про те, щоб "зупинити війну заяв між урядом і парламентом".

"Ми прожили непрості 6 місяців, і очевидно, уряд і парламент втомилися один від одного. Потрібно дати тайм-аут, відпочити", - сказав президент, відзначивши, що першим кроком до цього повинна бути відмова обох сторін від особистих коментарів щодо один одного.

Ющенко відзначив, що давати оцінку роботі Кабміну не в компетенції спікера парламенту. Він також закликав уряд відмовитися від "персональних оцінок роботи Верховної Ради".

"Я закликаю уряд надалі не робити жодних оцінок, що були зроблені кілька днів тому. Це не є компетенцією прем'єр-міністра, не входить у компетенцію віце-прем'єра або навіть міністрів. Це озлобляє український парламент, це не звеличує український уряд", - сказав президент.

У середу прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко зачитала на засіданні уряду заяву, у якій уряд обвинувачує керівництво Верховної Ради у спланованій провокації. Уряд також закликав створити парламентську більшість для виконання програми президента.

У відповідь погоджувальна рада депутатських фракцій і груп виступила проти дискредитації Верховної Ради, використання Кабінету міністрів як засобу підготовки до парламентських виборів і втручання уряду в діяльність парламенту, а також проти спроб штучного створення парламентської більшості. З цього приводу прийнята спеціальна заява.

Ющенко в середу висловив думку, що керівництву уряду і парламенту необхідно утриматися від "приватних оцінок" роботи один одного і направити свої дії на те, щоб до 1 вересня в парламенті була створена більшість.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЛИТВИН ВВАЖАЄ ТИМОШЕНКО БЕЗПАРДОННОЮ, А СПУ НАТЯКАЄ НА ВІДСТАВКУ

ТИМОШЕНКО ЗВИНУВАТИЛА ЛИТВИНА В "САБОТАЖІ" І СТВОРЮЄ БІЛЬШІСТЬ

ЮЩЕНКО ХОЧЕ БІЛЬШІСТЬ ДО 1 ВЕРЕСНЯ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування