Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко визначив, що Луценко має зарубати собі на носі

Понеділок, 18 липня 2005, 18:30
Президент Віктор Ющенко обіцяє не притискати мітинги опозиції і вимагає від міліції бути поза політикою.

"Давайте домовимося, що у нас всі мають право на виступи, на мітинги. Ви забезпечуєте охорону правопорядку", - сказав Ющенко під час засідання колегії МВС.

"Я даю слово, я ніколи не підніму трубку і не скажу міністру: "Того мітингу не допустіть, кидай туди хлопців, хай вони жертвують своїми життям, але політично там треба когось придавити", - додав Ющенко.

Водночас президент звернувся до міністра Луценка бути аполітичним: "Міністр внутрішніх справ не повинен ходити на зібрання Соцпартії у Одеській області. Навіть якщо він там опинився випадково".

Коли Луценко сказав, що він не брав участь у цьому заході, Ющенко відповів: "Мені доповіли, що ти там був".

Ющенко наголосив, що МВС, як і інші правоохоронні органи, мають бути поза політикою. "Запишіть це, зарубайте собі на носі! Якщо ви такі політики – рапорт, і йдіть членом тієї чи іншої партії".

Водночас Ющенко зажадав розслідування кримінальних справ, пов’язаних із минулими виборами.

"Прошу взяти на контроль і дати відповідь, хто стояв за транзитним сервером ЦВК, де він був, хто там був залучений ", - сказав Ющенко.

Також Ющенко додав, що вимагає розслідування справи про побиття під Центрвиборчкомом напередодні першого туру виборів.

"Юра, не кажи, що це (підслідність) СБУ", - звернувся Ющенко до міністра внутрішніх справ Луценка.

Луценко відповів, що "ми передали в прокуратуру, вони визначили підслідність СБУ...". "Всі розкриті, всі встановлені, задокументовані, всі докази зібрані", - додав Луценко.

Тоді Ющенко заявив: "Прошу генпрокуратуру взяти це на персональний контроль і інформувати мене за підсумками дев'яти місяців".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...