Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич також обіцяє чистки, та впевнений, що ПРП – це ПРП

Вівторок, 19 липня 2005, 19:47
Міністр юстиції Роман Зварич наполягає на тому, що партія Віктора Пинзеника має назву "Реформи і порядок".

Про це він заявив під час прес-конференції у вівторок.

"Партія, яку очолює Віктор Пинзеник називається партія "Реформи і Порядок". Вона занесена у реєстр політичних партій і про це буде повідомлено незабаром в центральну виборчу комісію", - зазначив Зварич.

Зварич вважає, що на цьому рішенні спекулюють зокрема стверджуючи, що воно може ускладнити відносини в межах блоку партій Народний Союз Наша Україна.

"А яке скажіть мені моє собаче діло лізти в стосунки між окремими суб’єктами створення блоку "Наша Україна". Яке я маю відношення, як міністр юстиції, до їх стосунків, не зважаючи на те, що я є членом однієї з політичних партій, яка входить в цей блок", - обурився Зварич.

Він пояснив, що рішення, яке приймало міністерство юстиції є повністю в рамках законодавства України. За його словами Мін'юст отримав лист-подання від ПРП за підписом Пинзеника, яким повідомлялося, що було проведено з’їзд і змінено назву.

"Ми ані не відмовляємо, ані не затверджуємо, ми просто приймаємо цю інформацію і вносимо відповідні зміни у реєстр політичних партій. У даному випадку в частині зміни назви. І таким чином, ПРП стало Нашою Україною", - зазначив Зварич.

Він також повідомив, що у листопаді минулого року Мін'юст отримав скаргу від довіреної особи Віктора Ющенка із підтверджуючими документами, в якій йшлося, що зміна назви ПРП на Нашу Україну заперечує праву інтелектуальної власності Ющенка.

"Формально Ющенко як фізична особа є власником товарного знаку", - зазначив він.

За словами Зварича у законі про політичні партії нічого не сказано про збереження назви партії як торгової марки, але є Цивільний кодекс, окремі міжнародні конвенції, згідно з якими право власності поширюється на всі правові відносини у державі.

"Керуючись цими документами, ми маємо прийняти рішення, який з двох документів є для нас керуючим".

Зварич також повідомив, що має намір проводити кадрові чистки у департаменті державної виконавчої служби.

За його словами, згідно із нещодавно ухваленими законами, цей департамент стає урядовим органом державного управління у складі міністерства юстиції. Відтак Зварич зможе особисто і простіше звільняти держслужбовців з цієї служби.

"Впродовж наступного тижня я планую провести кадрову чистку", - зазначив він і додав, що буде "дуже і дуже багато кадрових змін".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування