Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун звинуватив Зварича у брехні про "Криворіжсталь"

Четвер, 21 липня 2005, 11:59
Генпрокуратура заявляє, що заява міністра юстиції Романа Зварича про перешкоджання прокуратурою виконанню рішення Київського господарського суду щодо "Криворіжсталі", не відповідає дійсності.

Про це йдеться у заяві Генпрокуратури, поширеній прес-службою у четвер.

Прес-служба заявляє, що "cаме Генпрокуратура звернулася до Верховного Суду з касаційним поданням, за яким було скасовано попередні незаконні рішення щодо правомірності продажу акцій "Криворіжсталі".

Після цього, за словами прес-служби, 24 березня 2005 року прокуратура в інтересах держави пред’явила до господарського суду позовну заяву з вимогою визнати недійсними низку актів Фонду держмайна щодо приватизації "Криворіжсталі" та договору купівлі продажу пакета його акцій.

Прес-служба нагадує, що 22 квітня 2005 року Господарський суд Києва постановив рішення, яким зобов’язав консорціум "Інвестиційно-металургійний союз" повернути державі акції ВАТ у розмірі 93,02 %.

"Дане рішення було оскаржено консорціумом до Київського апеляційного господарського суду, однак і під час слухання справи у цій інстанції Генпрокуратура, обстоюючи інтереси держави, займала активну позицію", - йдеться у повідомленні.

Генпрокуратура також повідомляє, що 14 червня 2005 року "за заявою прокуратури господарським судом столиці видано наказ про примусове виконання рішення суду в частині повернення акцій".

За словами прес-служби, "наступного дня заступник генпрокурора надіслав заяву у відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби мін’юсту з клопотанням про відкриття виконавчого провадження, а вже 16 червня 2005 року акціонерний банк "ІНГ Банк Україна" переказав на рахунок ФДМУ акції "Криворіжсталі".

На думку Генпрокуратури, "безпідставним є висловлювання Зварича про те, що лише прокуратура може виступати в інтересах держави", адже саме мін'юст відповідно до покладених на нього завдань виступає як представник інтересів Кабміну під час розгляду справ у судах.

Посадова особа мін’юсту, за повідомленням прес-служби, представляла інтереси Кабміну, "тобто... мала, як і прокурор, процесуальні права позивача у цій справі".

"Таким чином, якщо Зварич вважає, що прокуратурою не вживалися передбачені законом заходи впливу для виконання судових рішень, то чому представник мін’юсту у справі самостійно їх свого часу не застосував, а він як міністр на це не вплинув?", - запитують в Генпрокуратурі.

Прес-служба також звертає увагу на те, що "органи прокуратури не "оформляють" виконавчі документи, у тому числі виконавчі листи, як кілька разів наголошувалося у заяві міністра засобам масової інформації, це прерогатива лише судів при розгляді цивільних справ".

"Українська правда"

Читайте також:

Зварич звинуватив Піскуна у затягуванні справи "Криворіжсталі"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:52
WSJ: Виробник пластикової тари з Харківщини організував збір далекобійних дронів
01:57
У Криму пролунали вибухи. Міст перекритий
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
Усі новини...