Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіянам дозволили купити мобільник "Привату"

П'ятниця, 22 липня 2005, 14:55
Російський мобільний оператор "Вимпелком" придбає акції ЗАТ "Українські радіосистеми" (торговельна марка WellCom).

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету у п’ятницю.

"ВАТ "Вимпел-Комунікації", яка не здійснює господарської діяльності на території України, надано дозвіл на придбання акцій ЗАТ "Українські радіосистеми", що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління емітента", - сказано у повідомленні.

Другого за величиною оператора мобільного зв'язку в Росії і Казахстану - "Вимпелком" контролює російська група "Альфа", яка володіє часткою акцій компаній "Київстар", "Голден Телекому". У капіталі "Київстару" норвежськаій компанії "Telenor" належить 56,5% акцій, "Альфі" - 43,5%.

Група "Альфа" неодноразово заявляла про намір купити "Українські радіосистеми" на підконтрольне їй ВАТ "Вимпелком", але це наштовхувалося на протидію норвезької компанії "Telenor", що не бажає ростити конкурента "Київстар".

ЗАТ "Українські радіосистеми", які пов'язують із групою "Приват", має у своєму розпорядженні ліцензію на надання послуг стільникового зв'язку стандартів GSM 900 і GSM 1800 на всій території України. Компанія діє з жовтня 1998 року під торговельними марками WellСom і "Мобі".

За даними державного департаменту зв'язку України, кількість абонентів УРС станом на 1 травня 2005 року складала 51,2 тисяч – 0,31% ринку.

"Українська правда"

Читайте також:

Росіяни і норвежці ніяк не вирішать, чи купувати мобільник "Привату"

"Приват" таки продасть мобільник, і в Україні з'явиться "Білайн"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування