Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметова захистили від німецької преси

Середа, 27 липня 2005, 16:49

Капітан донецького "Шахтаря" Анатолій Тимощук заперечує, що президент ФК "Шахтар" Ринат Ахметов, розлючений поразкою свого клубу, бейсбольною битою крушив авто футболістів клубу.

Так Тимощук відреагував на інформацію, оприлюднену в статті популярного німецького тижневика "Der Spiegel", повідомляє сайт www.champion.com.ua.

Як відомо, у статті автор, посилаючись на неофіційні джерела, розповідав, що після поразки "Шахтаря" з рахунком 5:1 від віденської "Аустрії" розлючений Ахметов, особисто, розмахуючи бейсбольною битою, розпочав крушити авто футболістів.

"Автор матеріалу (про Ахметова) Олександр Швабе припустився серйозної помилки, використавши при підготовці до статті неперевірену інформацію, основану на чутках, що формує негативне сприйняття гравців команди й завдає шкоди їхньому іміджу", - заявляє Тимощук.

Зокрема, за словами капітана "Шахтаря", "не відповідає дійсності опис ситуації після поразки від "Аустрії". "З усією відповідальністю заявляю, що ніхто з журналістів цієї газети не звертався до мене, як капітана команди й безпосереднього учасника тієї гри, за коментарем щодо даного епізоду", - зазначає він.

За словами Тимощука, "нічого подібного з описаного в даному епізоді не могло відбуватися, тому що демократія, повага особистості й права приватної власності - основні принципи не тільки ФК "Шахтар", але й громадянського суспільства, що формується в Україні".

"Право приватної власності й особистої свободи в нашій країні гарантується Конституцією, а їх порушення може бути захищене в судових інстанціях", - заявив Тимощук.

Капітан "Шахтаря" також вимагає від автора статті публічних вибачень, а від газети спростування.

"Я жадаю від автора даної статті визнати використання непідтвердженої інформації при підготовці статті й привселюдно вибачитися", - йдеться в заяві Тимощука.

В іншому випадку, Тимощук обіцяє звернутися за допомогою до адвокатів і "домагатися публічного спростування через суд, з виплатою фінансової компенсації за заподіяний збиток нашої репутації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: