Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов для МВС перестав бути бандитом. Воно рахує збитки

Понеділок, 4 липня 2005, 12:52
Виконуючий обов’язки керівника головного управління по боротьбі з оргзлочинністю МВС Сергій Корніч спростовує інформацію про те, що він назвав президента ФК "Шахтар", бізнесмена Рината Ахметова "реальним керівником організованого злочинного угрупування".

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Грані".

"Хочу підкреслити: я не робив офіційних заяв з цього приводу — це прерогатива міністра МВС або генерального прокурора. Але по роду моєї діяльності в мене зібралося досить підстав це стверджувати", - сказав він.

Корніч також розповів, що УБОЗ бере активну участь у розробці так званих "земельних справ".

"Зараз ми супроводжуємо 30 таких справ. Одна з найбільших — незаконна роздача земель на території Фороського і Масандрівського парків", - відзначив він.

За словами Корніча, у супроводі УБОЗу також є 42 справи щодо незаконного відшкодування ПДВ, "у яких мова йде про 500 млн. грн. збитків, нанесених державі".

Стосовно "зовнішніх" напрямків діяльності УБОЗу, Корніч відзначив боротьбу з економічними злочинами, "причому тими, якими державі нанесено колосальних збитків".

"Наприклад, після відпрацьовування інформації про зловживання в Мінтрансі, вже порушено 13 кримінальних справ, по яких сума нанесених збитків сягає 800 млн. грн. У паливно-енергетичному комплексі порушено 27 кримінальних справ за фактами 56 злочинів, збитки від яких теж обчислюються мільйонами", - сказав він.

На питання, як скоро справи чиновників високого рангу опиняться в суді, Корніч відповів, що "зараз проводиться розслідування цих кримінальних справ, і, я думаю, у найближчі місяця два вони підуть у суд".

"І перспектива в них є. Тому що ми проти порушення кримінальних справ для статистики. Уся робота ведеться з прицілом на судову перспективу", - додав він.

Корніч також сказав, що на правоохоронні органи "чиниться серйозний тиск" у зв'язку зі справами, "які становлять підвищений інтерес для суспільства".

"Якщо президент підпише закон (відповідно до якого арештований може вийти на волю на поруки 150 депутатів), у нас з'являться додаткові труднощі. Людина, яка нажила злочинним шляхом величезні гроші, завжди готова поділитися ними зі ста п'ятдесятьма "співчуваючими", щоб не потрапити на лаву підсудних", - відзначив Корніч.

На питання, чи підсилиться у зв'язку з цим тиск у справі голови Донецької облради Бориса Колесникова, виконуючий обов'язки начальника ГУБОЗ відповів: "Однозначно".

"Для цього, в принципі, і створюється ця процедура взяття на поруки", - додав він.


"Українська правда"

Читайте також:

МВС назвало Ахметова керівником бандитського угруповання

Луценко не називає Ахметова бандитом і просить у підлеглого доказів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування