Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Результати вступних іспитів в 2006 році публікуватимуть ЗМІ?

Вівторок, 5 липня 2005, 16:14
Віце-прем'єр Микола Томенко пропонує оприлюднювати результати вступних іспитів до вищих учбових закладів на держзамовлення у ЗМІ.

Про це йшлося у вівторок на нараді стосовно запровадження системи зовнішнього оцінювання знань, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

На нараді було вирішено розробити концепцію та механізми проведення тестування абітурієнтів, які вступають до вищих навчальних закладів для навчання за державним замовленням.

Томенко наголосив, що головним завданням такого проекту є відкритість процедури оцінювання знань під час вступу та ліквідація хабарництва у вузах, а також підвищення якості навчання у школах.

Йдеться, зокрема, про те, що за умови реалізації цієї концепції, всі абітурієнти, що вступатимуть до вузів по держзамовленню, проходитимуть тестування, яке розроблятиметься та перевірятиметься експертами Українського центру оцінювання якості освіти.

А отже, керівництво вищих навчальних закладів не матиме стосунку до визначення переможців вступних іспитів на держзамовлення, а результати вступного тестування будуть оприлюднюватись у друкованих та електронних ЗМІ.

На думку Томенка, при активній діяльності та взаємодії міністерства освіти і науки України, експертів та міжнародних організацій, таку систему зовнішньої оцінки знань абітурієнтів можна ввести вже у наступному навчальному 2006 році.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: