Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросив депутатів забути про кольори заради літаків у Парижі. Йому відповіли галасом

Вівторок, 5 липня 2005, 17:26
Президент Віктор Ющенко закликав депутатів Верховної Ради підтримати пакет законопроектів, необхідних для вступу до Світової організації торгівлі.

"Я звертаюся незалежно, чи відноситься депутат до проурядової більшості, а як до громадянина – підтримайте ці надзвичайно актуальні для національних інтересів закони. Прошу вас!", - сказав Ющенко з президентської ложі в парламенті.

"Я просив би кожного депутата, який відноситься до демократичного блоку чи інших уподобань: друзі, мова іде не про кольори чи ідеологію, а чи буде ринок навколо України опанований Україною, чи будемо ми говорити на одній абетці, працювати на одних правилах", - сказав Ющенко.

"Чи будемо ми жити, що наші прекрасно створені літаки можна буде приземлити на виставці в Парижі і ніколи не боятися, що їх арештують", - додав Ющенко.

Ющенко підкреслив, що "пакет законів не направлений проти когось, якоїсь галузі чи структури".

Він додав, що пакет по СОТ – це лише "невелика толіка" зі змін, які треба внести у законодавство для відстоювання інтересів України на світових ринках.

Ющенко пояснив, що коли перед Литвою, Естонією та Польщею стояли аналогічні завдання, "то у парламентах формувалася спеціальна процедура – коротка стежка щодо ухвалення". Як відомо, у пакеті СОТ пропонується проголосувати одночасно 14 законів.

Ющенко попередив, щоб "не склалося враження, що нічого не зміниться", якщо закони не буде ухвалено – "сьогодні з цими законами по Росії іде 7 антидемпінгових справ, які зачіпляють цілі групи товарів, 4 антидемпінгових справи з Мексикою, 6 з ЄС і так далі".

"Ми програємо щороку 8 мільярдів гривень товарообороту. Можна погодитися, щоб і цього року програти, а можна внести зміни до законів!", - зазначив Ющенко.

"Я чув репліки з лівої сторони про національні інтереси... (Ющенко вказав на фракцію КПУ). Я виходжу на трибуну виключно з національних інтересів. Цей пакет приводить до вигоди, яка оцінюється приростом ВВП у 1,9"%, - зауважив президент.

"Відносно експорту пакет дає змогу на рік на 1,5 мільярди підняти український експорт", - сказав також Ющенко.

Ющенко нагадав, що до СОТ входять 148 країн і це є 95% всієї світової торгівлі. "Молдова – член СОТ, набагато динамічніше у перемовинах іде Росія. Членом СОТ є Грузія. Кожна країна виграла дебати із СОТ", - сказав Ющенко.

Розгляд питання відбувається із заблокованою трибуною представниками СДПУ(о), "Регіонів України" і Компартії, які вимагають зняти сумісників з посади. Відразу після закінчення виступу Ющенка представники "Регіонів", СДПУ(о) і КПУ вчинили галас, скандуючи "Сумісників – геть!"

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування