Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун повідомив, куди відправить Пукача відразу після затримання

Понеділок, 1 серпня 2005, 21:33

Експертизу тіла вбитого журналіста Георгія Гонгадзе буде закінчено до кінця серпня і буде долучено до матеріалів справи, які будуть направлені до суду.

Про це заявив генпрокурор Святослав Піскун в ефірі 5 каналу у понеділок.

"Експертизу буде закінчено в кінці серпня і буде долучено до тих матеріалів справи, які будуть направлені до суду", - сказав він.

За словами Піскуна, слідство по першому етапу розслідування справи Гонгадзе закінчено. Тепер згідно зі ст. 217 Кримінально-процесуального кодексу України, потерпілі і обвинувачені мають ознайомитись з матеріалами кримінальної справи.

"Тепер буде процес ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. Думаю, це буде за кілька днів, оскільки сьогодні йде процес закінчення ознайомлення по пред’явленню обвинувачення останньому учаснику процесу, і сьогодні або завтра зранку будуть матеріали підшиватися і готуватися для ознайомлення всіма учасниками справи", - зазначив генпрокурор.

Також Піскун повідомив, що на лаві підсудних будуть троє обвинувачуваних у вбивстві журналіста.

"Троє підуть зараз до суду, Пукач, коли буде затриманий, у той же день піде до суду, тому що всі матеріали на нього зібрані і участь у скоєнні злочину доведено", - сказав генпрокурор. "Якщо треба, ми його осудимо заочно", - додав він.

На питання адвоката матері Гонгадзе Олексія Федура, який перебував у студії, чи може справа вважатися розкритою і чи можна її передавати до суду, якщо не завершено експертизу тіла потерпілого, Піскун відповів, що "оскільки було проведено декілька судово-медичних експертиз, які повністю підтвердили ідентифікацію тіла Георгія Гонгадзе, можна відправляти цю справу до суду".

За його словами, повторну експертизу було призначено на побажання матері Гонгадзе і на клопотання її адвоката.

"Я так думаю, ця експертиза не вплине на результати розслідування. Але якщо вона якимось чином вплине на результати розслідування, будуть скасовані ті постанови, які говорять про закінчення слідства", - додав Піскун.

На закиди Лесі Гонгадзе, яка перебувала на телефонному зв’язку зі студією, у тому, що за п’ять років розслідування справи вона п’ять разів здавала кров на експертизу ДНК, що не принесло жодних результатів, Піскун відповів, що 5 років тому він не був генпрокурором.

"Коли бралися ці аналізи, це було при іншому генпрокурорі. Поки ведеться розслідування Піскун працює півтора роки", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування