Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороза звинуватили в нещирості і нагадали, що Порошенко – не Медведчук

П'ятниця, 12 серпня 2005, 10:52

Депутат парламенту Юрій Ключковський вказує на певну непослідовність у політиці соціалістів.

Так він прокоментував заяву лідера Соцпартії Олександра Мороза про те, що в Україні бізнес досі не відділений від політики, повідомляє прес-служба партії "Народний Союз Наша Україна".

"Здається, Мороз продовжує розігрувати опозиційну карту, незважаючи на те, що соціалісти досить широко представлені в органах влади", – сказав Ключковський.

"Насамперед, сама теза про відділення бізнесу від політики є достатньо складною, і треба домовитися, що під цим розуміти. Якщо – усунути з політики людей, які коли-небудь займалися бізнесом, то хотілося б, щоб Мороз це зробив насамперед у своїй партії, бо бізнесові інтереси сильно впливають на висловлювання і кроки деяких провідних соціалістів", – зазначив він Ключковський.

"Якщо ж мова йде про те, щоб захистити прийняття політичних рішень від бізнесових інтересів тих чи інших фінансово-економічних груп, то і в цьому відношенні є певна невідповідність", - зазначив він і нагадав соціалістам про їх позицію стосовно імпорту цукру-сирцю.

"Під час епопеї у Верховній Раді, пов'язаній із законами щодо СОТ, позиція соціалістів весь час базувалася на ідеї захисту національного товаровиробника, яку вони декларували. А позиція уряду (до якого, до речі, теж входять соціалісти) була дещо іншою – вона базувалася на ідеї підтримки споживача", - розповів Ключковський.

"І різниця в цих двох позиціях полягає в тому, що одна з них стосується захисту широких мас населення, а інша – захисту бізнесу", - відзначив він.

"Усе це показує певну непослідовність у політиці соціалістів, які, намагаючись виступати як захисники людей, насправді думають про можливість підтримки своєї діяльності з боку певних бізнесових кіл під час виборів. Тому всі ці заяви про розділення бізнесу і політики не зовсім щирі, бо самі соціалісти не завжди дотримуються цієї ідеї", - заявив депутат.

Коментуючи зроблене головою СПУ порівняння Петра Порошенка з Віктором Медведчуком, Ключковський зауважив:

"Це вже спрацьовує стереотип: Мороз добре знає, як діяв Медведчук, він це не раз відчував на собі. Разом з тим, мені здається, що порівнювати функції нинішнього Секретаря РНБО з діяльністю "сірого кардинала" кучмівських часів просто некоректно. Петро Порошенко не має ані таких повноважень, ані такого стилю діяльності".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування