Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ ПРОВЕЛА ОБШУКИ В "НАФТОГАЗІ"

П'ятниця, 12 серпня 2005, 11:40

Служба безпеки України вилучила у "Нафтогазу України" документи й інформацію про компанії, які навесні 2003 співробітничали з ними в постачанні туркменського газу а також провела допити осіб, які на той час працювали в НАК "Нафтогаз України".

Про це йдеться у повідомленні, поширеному прес-службою "Нафтогаз України".

Як іде мова в повідомленні, документи були вилучені під час обшуку в кабінетах департаменту з питань безпеки "Нафтогазу України".

"Обшук проведений з метою вилучення і процесуального закріплення доказів по кримінальній справі – документів та інформації щодо суб'єктів підприємницької діяльності, які співробітничали з НАК "Нафтогаз України" під час ввезення навесні 2003 року туркменського природного газу на територію України", - сказано в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, СБУ провела обшук у рамках кримінальної справи, порушеної слідчим управлінням СБУ за фактом контрабандного ввозу навесні 2003 року туркменського газу.

За даними "Нафтогазу України", у березні було призначено нове керівництво департаменту з питань безпеки компанії, що здійснило структурні зміни і реорганізацію департаменту, а також провело ряд заходів щодо збору і підготовки матеріалів, які потім були направлені до Генеральної прокуратури, СБУ та інших правоохоронних органів.

Раніше глава СБУ Олександр Турчинов заявляв про порушення кримінальних справ, пов'язаних з діяльністю "Нафтогазу України" і посередників при постачанні газу з Туркменії до України, За його даними, бюджетні втрати в результаті цієї діяльності склали більш 1 млрд. доларів США.

У 2003 році постачаннями туркменського газу в Україну займалася компанія "Еурал Транс Газ", зареєстрована в угорському селі, яке зв'язують з міжнародним кримінальним авторитетом Семеном Могилевичем.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування