Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росію ще можна їздити за внутрішніми паспортами

П'ятниця, 12 серпня 2005, 12:33

Громадяни Росії й України до 1 січня 2006 року як і раніше можуть користуватися внутрішніми паспортами для проїзду на суміжну територію.

Про це повідомили РІА "Новини" у департаменті інформації і преси МЗС Росії, коментуючи заяву заступника голови МЗС України Антона Бутейка щодо того, що Росія домагається переходу на закордонні паспорти з 2006 року.

"Між Росією й Україною ведуться переговори з питання перегляду переліку документів, що містяться в російсько-українській угоді про взаємні безвізові поїздки громадян від 1997 року", - повідомили в МЗС РФ.

Зокрема, відзначив співрозмовник агентства, у травні поточного року з українською стороною досягнута домовленість про доцільність виключення з зазначених переліків деяких видів документів, що дають право на перетин російсько-українського державного кордону.

Разом з тим, внутрішні паспорти і свідоцтва про народження (для дітей) до кінця 2005 року залишаються дійсними для взаємних поїздок громадян.

Що стосується питання про інші можливі зміни в переліку після 1 січня 2006 року, то у випадку їхнього виникнення російська й українська сторони до кінця поточного року обговорять дане питання на відповідних консультаціях, сказав співрозмовник агентства.

У четвер перший заступник міністра закордонних справ України Антон Бутейко повідомив журналістам, що "російська сторона наполягає на поїздках за закордонними паспортами".

"Наша позиція відрізняється від російської", - сказав Бутейко. Він відзначив, що в даний час між Україною і Росією з цього питання проходять переговори, що можуть завершитися вже у вересні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування