Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розпродасть частинами відомство Червоненка?

Вівторок, 16 серпня 2005, 12:30

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити приватизацію 36 залізничних об'єктів, що раніше не підлягали приватизації.

Про це сказано в законопроекті "Про внесення змін у Закон України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", внесеному Кабміном і 10 серпня під N8019-1, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини”.

Зокрема, Кабмін пропонує виключити з переліку об'єктів, які не підлягають приватизації, 30 об'єктів залізничного транспорту і ще 6 об'єктів виключити з переліку об'єктів, що не можуть бути приватизовані приватизації, але можуть бути корпоратизовані.
Всі об'єкти належать сфері управління Міністерства транспорту і зв'язку і раніше були реорганізовані в окремі структурні підрозділи залізниць.

У числі 30 об'єктів: по 4 відділення Донецької і Південно-Західної залізниці, по 3 відділення Львівської, Одеської і Придніпровської залізниці, Дорожній центр управління перевезеннями (Донецьк).

У цей список також входять підприємства "Донбасзалізничпостач" (Донецька область) і "Дніпрозалізничпостач" (Дніпропетровськ), Авдіївський експериментальний завод нестандартного устаткування, Київське ("Київміськтранс"), Львівське, Тернопільське, Дніпропетровське держпідприємства по перевезенню вантажів і пасажирів.

Також, можливо, буде приватизоване державне підприємство з підготовки пасажирських вагонів та їхньої експлуатації на залізничному транспорті "Укрвагонсервіс".
У числі 6 об'єктів дорожні будівельно-монтажні трести Донецької, Львівської, Одеської, Придніпровської, Південно-Західної і Південної залізниці.

Як повідомлялося, у серпні Кабмін затвердив 530 підприємств для приватизації в 2005-2006 роках. За словами голови Фонду держмайна Валентини Семенюк, у перелік ввійшли об'єкти, представлені галузевими міністерствами, що є збитковими або вимагають приватних інвестицій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування