Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче зняти зашморг з шиї

Четвер, 18 серпня 2005, 12:12

Кабінет міністрів на вимогу президента Віктора Ющенка скасував низку постанов, які блокували розвиток підприємництва в Україні.

"Вчора уряд зробив перший крок – скасовані 69 постанов уряду, які тримали найбільший корупційний зашморг на шиї підприємців", - сказала на прес-конференції Тимошенко.

Як відомо, Ющенко пообіцяв звільнити тих міністрів і губернаторів, які до 1 вересня не скасують нормативні акти про розвиток бізнесу.

Як пояснила Тимошенко в четвер, "всього уряду потрібно скасувати 119 постанов". "На наступному засіданні уряду ми завершимо цю роботу", - додала Тимошенко.

"На 1 вересня ми вийдемо з повним скасуванням всіх без виключення шкідливих нормативних актів, які заважають розвитку підприємництва. Темп цієї роботи мене задовольняє і це значить, що побори, приниження підприємців в Україні після 1 вересня будуть мінімізовані", - запевнила Тимошенко.

На прес-конференції прем’єр також повідомила, що в середу уряд опрацював проект закону про впорядкування процедур банкрутства підприємств з державною часткою.

За словами Тимошенко, "більшість держпідприємств через фіктивну процедуру банкрутства потрапляли у випадкові руки і здійснювалася їх прихована приватизація".

Загалом, повідомила Тимошенко, "сьогодні у процедурі банкрутства 600 найпотужніших держпідприємств, включаючи "Енергоатом".

"Тому дуже ретельно, багато місяців опрацьовувалася технологія, як зупинити цей процес вакханалії", - додала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування