Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко послав Коломойського в Індонезію

Субота, 20 серпня 2005, 20:14

Співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський заявляє, що секретар РНБО Петро Порошенко і бізнесмен Костянтин Григоришин погрожували йому розправою.

Як розповів він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", Генпрокуратура веде в цій справі слідчі дії.

"Особисто з Петром Порошенком я жодних контактів не мав. Просто на нього посилався Костянтин Григоришин, описуючи ті дії, яких буде проти мене вжито", - сказав Коломойський.

"Григоришин сказав, що Порошенко — його партнер "50 на 50", і повідомив мене про те, які кари земні мені загрожують, коли я не підтримуватиму Григоришина в питанні захоплення обленерго", - розповів бізнесмен.

"Побічно про ставлення Порошенка до цього процесу я можу судити з того, що практично весь план дій, викладений мені Григоришиним, було здійснено. А про цей план декому з тих, хто передав інформацію мені, розповідав і Порошенко", - стверджує Коломойський.

На уточнююче питання, в чому полягали погрози, він відповів: "Якщо я не видам йому доручення на збори акціонерів в обленерго, то проти мене буде сфабриковано кримінальні справи й у мене буде дуже багато неприємностей".

На питання, чи не боїться він повертатися в Україну через можливість арешту (інтерв’ю відбувалося телефоном з-за кордону), Коломойський сказав: "Гадаю, такої перспективи немає".

"Однак усе це мені обіцяв пан Григоришин і я не виключаю, що це може статися в будь-який момент. Він, кажуть, в Україні впливова особа", - додав бізнесмен.

"Як мене через мого знайомого попередив Петро Порошенко: "На нього тут стільки всього є, що краще нехай Коломойський продає все, що має в Україні, й їде в Індонезію". Я тільки одного не зрозумів — чому в Індонезію?", - сказав Коломойський.

Бізнесмен також розповів, що так звана "Група "Приват", співвласником якої він є, - "це фантом, журналістський термін".

"Реальність — це Приватбанк, у якого є акціонери. У кожного з великих акціонерів є, окрім банківського, й інші бізнеси. Але всі ці бізнеси не об’єднані між собою, не пов’язані економічною та корпоративною відповідальністю", - пояснив він.

"Те, що журналісти називають групою "Приват", — не холдинг і не корпорація. Тут не можна проводити аналогії з "Інтерпайпом", ІСД чи СКМ", - сказав Коломойський.

За словами бізнесмена, особисто він має близько 30 відсотків акцій у "Приватбанку". "Іншою власністю я володію через опосередковані неафілійовані компанії. Частина з них є резидентами, частина — ні", - розповів він.

"30 відсотками акцій Приватбанку володіє Геннадій Боголюбов. Серед власників банку є Олексій Мартинов, а також менеджмент Приватбанку", - сказав бізнесмен.

"У принципі, між акціонерами "Привату" існує умовний розподіл, хто які бізнес-програми курирує. Мартинов пріоритетно займається феросплавами, Боголюбов є президентом Приватбанку і це його основне навантаження, хоча є й багато інших. Я займаюся більше корпоративними речами, нафтовим напрямком, почасти — металургійним", - пояснив Коломойський.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування