Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безсмертний обіцяв Пинзенику 15% у списку

Понеділок, 22 серпня 2005, 16:16

Найближчими днями має зібратися керівництво партії "Наша Україна" (ПРП), щоб вирішити ситуацію з назвою партії.

Про це розповів "Українській правді" заступник голови партії Володимир Філенко.

"Раніше був лист міністра, а зараз вже є наказ по міністерству, яким назва "Наша Україна" в нашої партії начебто відібрана. Я думаю, що десь ближче до Дня незалежності збереться політичне керівництво партії, і ми приймемо рішення, що ми з цим робитимемо: чи ми погодимось з цим рішенням Мін'юсту, чи ми будемо його оскаржувати в судовому порядку. Остаточного рішення поки що немає", - зазначив Філенко.

Як відомо, кілька місяців тому Мін'юст позбавив партію Віктора Пинзеника назви "Наша Україна", аргументувавши свою позицію тим, що право інтелектуальної власності на назву "Наша Україна" не належить партії "Реформи й порядок".

"Я хочу звернути увагу на ту обставину, що в нас було політичне рішення перед попереднім з'їздом повернутися до старої назви "Партія "Реформи й порядок", але дивна поведінка Міністерства юстиції і те, що це питання вирішувалось в такий саме спосіб, умовно кажучи, нас образило. Тому питання залишається відкритим", - зазначив Філенко.

Що стосується, можливого об'єднання з партією "Народний союз Наша Україна", то, за словами Філенка, ведуться "перманентні консультації, які за літній період, ясна річ, послабли".

"І я б не назвав це переговорами, я б назвав це політичними консультаціями. Вони не є активними", - зазначив заступник голови "Нашої України" (ПРП).

Також, за його словами, партія веде консультації і з іншими силами, але вони "менш активні".

"Я би окреслив таке певне коло наших інтересів: без сумніву, ми розглядаємо як можливого партнера "Народний Союз Наша Україна", ми розглядаємо як можливого партнера Блок Юлії Тимошенко, ми розглядаємо як можливого нашого політичного партнера партію "Пора". Такі пріоритети", - сказав Філенко.

"Ми розглядаємо будь-які варіанти (участі у виборах). Для того, щоб мати різні варіанти, треба завжди мати впевненість у власній потенції, тобто в цьому є здатність партії іти на вибори самостійно. Ми не розглядаємо такий варіант, ми розглядаємо варіант широкої коаліції, ми розглядаємо варіант вужчої коаліції", - додав він.

Філенко також підтвердив, що перед створенням НСНУ, "Наша Україна" Віктора Пинзеника претендувала на 15% місць у списку.

"Була угода, підписана ще напередодні з'їзду "Народного Союзу" (оргкомітету з'їзду, бо партії тоді ще не було), підписали її Безсмертний та Пинзеник, за якою дійсно передбачалося, що ПРП у разі приєднання матиме 15% в об'єднаному списку", - зазначив Філенко.

"Але, оскільки там невідомо, яка конфігурація, буде там Литвин, не буде ... Якщо Литвин там буде, то взагалі у нас немає можливості входження в цей блок. І так не виглядає, що "Народний союз" міг би виконати навіть теоретично ті зобов'язання по наданню цих 15% у прохідній частині списку. Тому, можливо, це одна із ключових причин, що переговори фактично втратили один із можливих моментів, одну з важливих підстав для переговорів", - додав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування