Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко пропонує Ахметову червоний чай

Вівторок, 23 серпня 2005, 13:32

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не має справи по Ринату Ахметову, але він не збирається відмовлятися від чаю з бізнесменом.

Про це він розказав у вівторок в інтерв'ю газеті "Україна молода".

"У мене немає справи по пану Ахметову. У мене є кримінальні справи, у яких фігурують близькі Ахметова та пов'язані з ним комерційні структури. Є ознаки економічних злочинів, скоєних у цих бізнес-структурах", - цитує Луценка видання.

"Стосовно самого Рината Ахметова, то його прізвище згадувалося у свідченнях по кількох кримінальних справах, у тому числі вбивствах попереднього періоду. У даному випадку він проходить як свідок. Тому закон дозволяє мені запросити його на розмову. Заварка в мене нормальна — є чорний чай, є зелений, є навіть червоний, каркаде", - додав міністр.

Луценко висловив упевненість, що офіційна зустріч з Ахметовим, на якій він дасть свідчення, все одно відбудеться: "Ахметов — розумна людина, і має розуміти, що у його інтересах — не залишати недомовок у тих справах, де він фігурує".

"Для того, щоб його бізнес розвивався спокійно, у тому числі й за кордоном, Ахметов має бути чистим перед правоохоронними органами", - наголосив він.

Щодо випадку з озброєним обшуком фірми Ахметова "Люкс", Луценко повідомив, що "коли міліція за дорученням прокуратури прийшла першого разу, наших працівників не пустили. Крім того, там є озброєні люди. Начальник обласного управління допустив лише одну помилку — не повідомив мене про свої плани".

"БТР мав протаранити ворота, якби їх не пускали, але, на мою думку, така театралізація була зайвою. Тим більше з урахуванням того політичного клімату, який склався в Донецькій області. Там люди вважають себе скривдженими, тому недоцільно було їх так лякати", - прокоментував ситуацію міністр.

На питання про причини обшуку, Луценко відповів, що ці перевірки МВС проводило за дорученням прем'єра в усьому гірничо-металургійному комплексі. "Там були виявлені незаконні дії як у структурах пана Ахметова, так і Пінчука, і Коломойського. Просто ті роблять розумніше і несуть відповідальність мовчки".

Також Луценко зазначив, що Ахметов "має звикнути до того, що його привілейований статус, вищість над законом залишилися в минулому".

Луценко повідомив, що він звернувся до бізнесмена з такими словами: "Ринате Леонідовичу, зараз, ми, звичайно, перевіримо все минуле, але якщо ви будете займатися бізнесом згідно з буквою українського закону, у вас не буде проблем". За словами Луценка, Ахметов відповів йому, що саме таким він і бачить свій бізнес.

"Якщо це справді так, він може спокійно приходити до мене на чай. Може навіть зі своїм прийти. Але чийсь бізнес ми навмисно руйнувати не будемо. Просто хочемо поставити всіх у рівні рамки", - зазначив міністр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування