Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко скаржиться на маленьке навантаження

Четвер, 25 серпня 2005, 19:59

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликає банкірів остаточно вийти з "тіні" і збільшити коефіцієнт податкового навантаження на банки.

Про це вона сказала в четвер на нараді з керівниками банків, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прийшов час зрозуміти, що на якісь схеми мінімізації податків іде здоров'я і сили... Я б хотіла, щоб ми підвели риску під 14-літнім нагромадженням капіталу", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що ситуація, яка склалася в Україні з податковим навантаженням на банки "досить критична".

"Такого маленького (податкового) навантаження вже у світі не існує", - заявила вона.

Разом з тим, прем'єр відзначила, що порівняно з першим півріччям 2004 року в нинішньому році ситуація значно покращилася.

Тимошенко повідомила, що в даний час для великих банків коефіцієнт податкового навантаження мінімальний, середні банки мають найбільший коефіцієнт, однак є банки, коефіцієнт навантаження яких складає менше 1%.

Вона також повідомила, що робочу групу представників банків при Кабміні очолив голова правління "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін.

Тимошенко попросила взяти активну участь у роботі групи представників 10 найбільших банків.

За її словами, основними завданнями групи повинні стати вироблення рекомендацій щодо законодавчого введення рівня мінімального податкового навантаження для банків.

"Сьогодні бізнес сильний і здатний платити податки чітко", - сказала прем'єр.

За даними Державної податкової адміністрації України, у січні-березні 2005 року з 161 банку, що діяв у країні, 50 мали дуже низьке податкове навантаження (співвідношення сплаченого податку на прибуток до валових доходів).

Зокрема, Приватбанк - 0,75%, Укрсиббанк - 0,46%, Брокбізнесбанк - 0,91%, Укргазбанк - 0,12%. У тому числі з 20 найбільших банків ДПАУ вважає "мінімізаторами" дев'ять.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування