Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фракція Пінчука проти відставки Піскуна

Понеділок, 29 серпня 2005, 13:21

Депутатська група "Демократична Україна" вважає "на даному етапі недоцільною відставку генерального прокурора Святослава Піскуна".

Про це заявив лідер групи Ігор Шаров, повідомляє прес-служба депутата.

"У нас, як і в багатьох політичних сил у країні, є чимало претензій до діяльності Генеральної прокуратури, - заявив нардеп, - але зміна генпрокурора призведе до перекладання відповідальності за нерозкриття резонансних злочинів на звільненого главу відомства".

Таким чином, вважає Шаров, "нова влада розпишеться у власному безсиллі, перекладаючи політичну відповідальність за свої передвиборчі обіцянки на інших, і створить небезпечне поле для спекуляцій напередодні парламентських виборів".

Разом з тим, на думку парламентарія, українське суспільство виявилося перед загрозою, коли судочинство і прокурорський нагляд можуть потрапити в залежність від політичної кон'юнктури.

"І в процесуальному, і в організаційному плані суди і прокуратура повинні бути цілком незалежними, - заявив лідер "Демократичної України".

Телефонне право дискредитує не тільки якогось конкретного чиновника в очах суспільства, а і весь управлінський апарат, тому будь-які спроби тиску на суди і прокуратуру варто однозначно засуджувати. Також реформа силових органів і судова реформа не повинні перетворитися в засіб шантажу судів і прокуратур".

Шаров окремо підкреслив, що його депутатська група підтримує відділення від прокуратури слідства в окрему службу розслідування.

Як відзначив депутат, Піскун відстоює саме цю ідею.

У фракцію "Демократична Україна" також входить бізнесмен і зять екс-президента Кучми Віктор Пінчук.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування