Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Ющенка просить партію Тимошенко не "бігти попереду справи"

Вівторок, 30 серпня 2005, 16:43

Лідер фракції "Наша Україна" у Верховній Раді Микола Мартиненко засудив поспішність заяви лідера фракції БЮТ Олега Білоруса про створення найближчим часом більшості в парламенті.

"Такий досвідчений дипломат, як Білорус, добре знає, що такі важливі політичні питання (створення більшості) можуть вирішуватися лише шляхом переговорів за участю всіх сторін", - сказав він, повідомляє прес-служба "Народного Союзу Наша Україна".

"Щоб не змарнувати ідеї президента, слова не мають бігти попереду справи. Робити такі відповідальні заяви і вносити до парламенту відповідні законопроекти доцільно лише на фінальній стадії переговорів за умови їх успішності", - відзначив Мартиненко.

Водночас він "не може не схвалити того факту, що блок прем'єр-міністра Юлії Тимошенко ретельно виконує настанови президента Віктора Ющенка". "Адже саме глава держави закликав до створення стійкої парламентської більшості, і саме з цією метою – до підняття прохідного бар’єру", – додав Мартиненко.

"Наша Україна" – обома руками "за" і докладе всіх зусиль для реалізації ідеї створення більшості та збільшення бар'єру, причому особисто я не раз повторював, що оптимальним є прохідний бар'єр 4 – 5%", – наголосив він.

Мартиненко також прокоментував заяву заступника голови НРУ В’ячеслава Коваля про необхідність створення Рухом власної парламентської фракції.

"Створення Народним Рухом України власної фракції у парламенті було прогнозованим з огляду на вимоги виборчого законодавства і не вплине на співпрацю двох партій", - зазначив він.

Мартиненко заявив, що як лідер фракції "Наша Україна" також ініціюватиме зміну її назви на "фракція політичної партії "Народний Союз Наша Україна".

"Адже для того, щоб сповна скористатися можливостями, наданими законом про вибори, НСНУ повинен мати власну партійну фракцію в парламенті", – сказав Мартиненко.

"Я підтверджую заяву пана Коваля про те, що ці процеси мотивовані технічними аспектами і не матимуть жодних негативних політичних наслідків. Між НСНУ та НРУ продовжує діяти рамкова угода про співпрацю, наше спільне завдання – підтримка президента", – наголосив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...