Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко помоніторив пресу і знайшов у Медведчука бізнес

Середа, 31 серпня 2005, 13:41

Віце-прем’єр з гуманітарних питань Микола Томенко стверджує, що голова СДПУ(о) Віктор Медведчук займається комерційною діяльністю, зокрема має стосунок до Українського промислово-фінансового концерну "Славутич".

Про це йдеться у заяві Томенка, якою він прокоментував слова Медведчука про те, що він не має стосунку до приміщень на території Національного заповідника "Софія Київська" і не займається ніякою комерційною діяльністю, повідомляє прес-служба віце-прем’єра у середу.

Прес-служба наводить слова Медведчука з його інтерв’ю "Українській правді", де він заявив: "Я починав з адвокатського юридичного бізнесу в 1991-92 роках. Я створював дуже багато структур, де отримував як оплату не лише гонорари за створення і юридичний супровід, але і акції багатьох підприємств. Це - Український кредитний банк, це – об’єднання "Славутич", багато які структури інші".

"В іншому інтерв’ю з Віктором Медведчуком ("Галицькі контракти", № 8 від 21.02.2005) можна прочитати наступне: "Серед джерел своїх статків Медведчук називає міжнародну адвокатську компанію "Бі. Ай. Ем." і підприємства, які входять до складу Українського промислово-фінансового концерну "Славутич", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба наводить також слова Медведчука про те, що починаючи з 1991-1992 років його структури брали кредити в іноземних банках під закупівлю нафти. "Переробляли нафту в Україні. Заробляли на цінах на нафтопродукти і таким чином отримували скажені прибутки", - розповів Медведчук".

За словами прес-служби, один із соратників Медведчука Богдан Губський в інтерв’ю "Галицьким контрактам" (№ 18 за 1998 рік), відповідаючи на питання, хто володіє контрольним пакетом акцій "Славутича", заявив, що "з українського боку акції розподілені між сімома директорами. "Велика сімка" володіє ними на рівних умовах".

"Термін "чудова сімка" неодноразово згадується у пресі та не є таємницею", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, прес-служба наводить слова в одній з тернопільськіх газет ("НЗ" №34, 10-17 грудня 2003 року), де зазначається, що "є протокол зборів учасників українського промислово-фінансового концерну "Славутич", що відбулися 28 листопада 1995 року у Цюріху, Швейцарія".

"З цього протоколу випливає, що сім українських громадян (Медведчук, брати Суркіси, Губський, Згурський, Лях, Карпенко) у присутності директора "Ньюпорт менеджмент" Шони Луїзи Уайт від імені цієї іноземної фірми надають повноваження Медведчуку на підписання статуту та установчого договору ЗАТ Український промислово-фінансовий концерн Славутич", - цитує газету прес-служба.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування