Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко продасть медіа-магнату український телеканал?

Понеділок, 8 серпня 2005, 13:02

Глава News Corporation Руперт Мердок веде переговори з президентом Віктором Ющенко про придбання телеканалу в Україні.

Про це стало відомо після того, як медіагігант, який володіє 20th Century Fox, Times і New York Post, повідомив, що також веде переговори про купівлю частки в Ren TV , зазначяє Інтернет-видання "Пресс-аташе.ру".

"Медіагрупа давно відома схильністю робити невеликі покупки напередодні більш серйозних проектів. Перш ніж почати переговори з Ren TV, вона придбала рекламну компанію й у Росії", - пише видання.

Як відомо, раніше Мердок на зустрічі з президентом Віктором Ющенком в Києві висловив зацікавленість українським медіа-ринком. У свою чергу Ющенко заявив, що Україна зацікавлена у залученні серйозних інвестицій, зокрема, у медіа-сферу.

Однак, за словами журналістів видання, ситуація ускладнюється тим, що закон забороняє іноземцям прямо володіти більш ніж 20% будь-якого українського телеканалу.

Мердок прагне до агресивного розширення своєї імперії в Східній Європі і вже почав переговори з Рональдом Лаудером. Однак поки дві сторони не змогли дійти згоди.

Рональд Лаудер - син і спадкоємець Есте Лаудер - створив процвітаючу групу Central European Media Enterprises. Він також є одним із власників акцій телеканалу "1+1".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування