Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун знайшов фальсифікаторів і в Росії

Середа, 14 вересня 2005, 11:40

Генпрокуратура встановила, що частина заяв про відкриття додаткових виборчих дільниць на останніх виборах президента України на території Російської Федерації були підробленими.

Як повідомляє прес-служба Соцпартії, про це йдеться в офіційному листі, направленому першому секретарю політради СПУ Йосипу Вінському від заступника генпрокурора Тетяни Корнякової у відповідь на депутатське звернення.

"Встановлено, що частина наданих службовими особами міністерства закордонних справ у жовтні 2004 року до Центральної виборчої комісії заяв громадян України про відкриття додаткових виборчих дільниць на території Російської Федерації була підробленою", - сказано в листі.

За цим фактом Генпрокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1.ст. 366 Кримінального кодексу України.

Як зазначили у прокуратурі, дана кримінальна справа зараз розслідується прокуратурою Подільського району міста Києва.

Як відомо, 24 жовтня 2004 року ЦВК утворила на території РФ 41 додаткову виборчу дільницю. Одночасно було відмовлено у створенні в Росії ще 379 виборчих дільниць.

Причиною відмови стали грубі порушення оформлення виборчих документів. Представники тодішньої опозиції пояснювали таке намагання створити велику кількість дільничних виборчих комісій у Росії бажанням використати їх для фальсифікації виборів.

25 жовтня 2004 року Вінський як довірена особа кандидата на пост президента Олександра Мороза та уповноваженого представника у ЦВК звернувся до генпрокурора Геннадія Васильєва та голови ЦВК Сергія Ківалова із заявою про вчинений злочин у формі підлогу виборчих документів.

В заяві висловлювалося прохання провести перевірку викладених фактів, і у випадку їх підтвердження притягнути до кримінальної відповідальності посадових осіб, які організували виготовлення та подали до ЦВК завідомо фальшиві документи про організацію на території РФ 420 додаткових виборчих дільниць.

Відповідь з боку Генпрокуратури стала реакцією на повторне депутатське звернення Вінського від 7 квітня 2005 року на ім'я генерального прокурора Святослава Піскуна.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування