Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Пора" піде на Азербайджан

П'ятниця, 16 вересня 2005, 13:24

Затриманого у четвер члена політради "Пори", радника Міністра закордонних справ України Сергія Євтушенка досі не звільнено, "Пора" пікетуватиме посольство Азербайджану.

Про це у п’ятницю повідомляє прес-служба "Пори".

Євтушенка було затримано в аеропорту Баку, куди він прибув у складі української делегації на міжнародну конференцію "Демократичне майбутнє Азербайджану та Білорусії".

В складі делегації, зокрема, є директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран та депутат Микола Катеринчук.

За словами Тарана, затримання здійснювали люди у формі прикордонників та люди у цивільному, які не представились та не пред’явили Євтушенку "жодних звинувачень чи претензій".

Відомо, що разом з Євтушенком було також затримано громадянина Естонії Андрія Попова, якого вже звільнили без пояснення причини затримання.

Наразі тривають інтенсивні переговори представників українського посольства з азербайджанською стороною.

За словами Тарана, Євтушенка можуть депортувати до Росії. Причини депортації через Москву невідомі.

Протягом нічного утримання Євтушенка в одному з службових приміщень аеропорту їжі він не отримував.

У п’ятницю о 10 годині ранку Євтушенко надіслав текстове повідомлення на мобільний телефон одного з членів політради "Пори": "Консул був, принесе їжу і теплий одяг. Я відмовився від депортації через Москву. Чекаю на Київський рейс. Читаю книгу по історії Азербайджану, поки є трохи часу".

Сьогодні в Баку має відбутись прес-конференція Тарана, Катеринчука, Попова та активістів народного руху "Бірлік", де буде повідомлено факти затримання та заходи, яких вживатимуть члени української делегації та азербайджанські громадські активісти у випадку, якщо Євтушенка не буде негайно звільнено.

У той же час громадянська партія "Пора" повідомила про пікетування о 14:00 посольства Азербайджану в Україні (вул. Глибочицька, 24) з вимогою звільнити Євтушенка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: