Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліщук розповів, як Ющенко здавав аналізи, але не Турчинову

П'ятниця, 16 вересня 2005, 15:11

В.о. міністра охорони здоров'я Микола Поліщук стверджує, що аналізи і дослідження з приводу отруєння президента Віктора Ющенка не проводилися в Україні, оскільки у нас немає жодної лабораторії, яка могла б визначити діоксини біологічного середовища.

Про це він сказав на прес-конференції в п'ятницю, передає Ліга.

За його словами, Ющенко був отруєний діоксинами і, можливо, ще якимись отрутами, що підтверджено закордонними лабораторіями.

"Я був присутній коли проводилися дослідження і були взяті аналізи в період передвиборчої кампанії Ющенка і після неї. І все це показує, що це - отруєння, що підтвердили закордонні лабораторії", - сказав Поліщук.

При цьому він відзначив, що "ми можемо користуватися даними будь-яких досліджень, якщо вони доводять, що це було отруєння, і немає жодних підстав сумніватися в цьому". "А з юридичного боку - це питання юристів", - додав в. о. міністра.

"Люди, які стверджують, що президент України не був отруєний, кажуть неправду і втратили здоровий глузд", - сказав також Поліщук.

Як відомо, у четвер екс-голова СБУ Олександр Турчинов заявив, що відсутні процесуальні докази отруєння Ющенка. За його словами, для розслідування цієї справи потрібне проведення експертизи в Україні, де будуть взяті аналізи крові, шкіри і жирових тканин.

При цьому Турчинов відзначив, що до сьогоднішнього дня Ющенко не надав аналізи для проведення такої експертизи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування