Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко скандалить з Ющенком за давно відпрацьованим планом

П'ятниця, 16 вересня 2005, 18:24

Лідер фракції "Народного союзу Наша Україна" у парламенті Микола Мартиненко вважає, що під час відставки Тимошенко використала ту ж технологію, що й раніше під час криз.

"Сам сценарій був розроблений давно, ви легко знайдете цьому підтвердження в пресі. Досить згадати спробу втримати ціни на бензин марки А-95. Це не вдалося. Потім, незважаючи на всі декларації уряду, виросли ціни на м'ясо, цукор... Уперше наприкінці травня пролунала теза про те, що винне оточення Віктора Ющенка, яке нібито влаштувало "змову з метою дестабілізації ціни палива", - сказав Мартиненко в інтерв'ю "Київському телеграфу".

"Тобто ця технологія була розроблена ще навесні, але повинна була спрацювати ближче до грудня. Просто скандальна ситуація із НЗФ прискорила цей процес. Я вважаю, що президент прийняв своєчасне рішення по відставці уряду Тимошенко", - відзначив він.

Що стосується обвинувачень у корумпованості у свою адресу, то Мартиненко нагадав, що подав заяву в генпрокуратуру про порушення кримінальної справи за заявою Зінченка, а також позов в Печерський суд на одну копійку.

"Моя думка така: брудом ніколи не переможеш супротивника. Американський політик Едлай Стівенсон якось сказав: "Почнеш кидатися брудом, втратиш ґрунт під ногами". Я пройшов дві виборчі кампанії - в 1998-м й в 2002 році - і завжди сповідав один принцип: ніколи не апелювати до негативних сторін опонента", - відзначив Мартиненко.

За його словами, його й раніше намагалися дискредитувати, але безуспішно. "Я до цього звик, і в мене виробився імунітет", - стверджує лідер фракції НСНУ.

У той же час говорячи про обвинувачення президента на адресу Тимошенко про те, що вона взяла з бюджету 1,5 мільярда доларів, погасивши борги своєї корпорації ЄЕСУ, Мартиненко зазначив, що це вже реальне обвинувачення.

"Мова йшла про те, що були списані борги перед бюджетом корпорації ЄЕСУ, якою керувала Юлія Володимирівна. Я вважаю, що раз цей факт озвучений, то правоохоронні органи повинні його перевірити. Це вже конкретний факт, а не просто слова про боротьбу з корупцією. Чому під час прем'єрства Тимошенко були списані борги її фірми перед держбюджетом? Якщо це буде доведено, то це дійсно називається корупцією...", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування