Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Невіглас" Мороз відповість Терьохіну за зґвалтування

Субота, 17 вересня 2005, 12:53

В.о. міністра економіки Сергій Терьохін називає безпідставними обвинувачення лідера СПУ Олександра Мороза в провокації цукрової кризи, підкреслюючи, що лідер соціалістів повинен відповісти за моральний збиток.

Про це говориться в заяві Терьохіна, текст якої передано у п'ятницю в агентство "Інтерфакс-Україна".

Як відзначив в.о. міністра, у п'ятницю Мороз відкрито обвинуватив екс-прем'єра Юлію Тимошенко і Терьохіна в провокації цукрової кризи й одержанні вигоди в розмірі 50 млн. грн.

У цьому зв'язку в.о. міністра економіки заявляє про наступне: "Незважаючи на гарний торішній врожай, з березня 2005 року почався ріст цін на цукор. Апогею вони досягли влітку, коли традиційно українки роблять консервацію. 65-процентний ріст цін на цукор зробив біднішим все суспільство - тому що цукор використовується від виробництва дитячого молока до хліба".

За оцінками фахівців МінАПК, через цінові спекуляції на цукровому ринку українські споживачі втратили більш 2 млрд. грн., говориться в заяві.

"Провокаторами цінових спекуляцій стали найбільші компанії, що контролюють переробку цукру або виробництво кондитерських виробів. Головним апологетом цукрової кризи став соціаліст Олександр Баранівський. До речі, три дні тому він запропонував підняти вартість цукру ще на 25%", - заявив Терьохін.

За словами в.о. міністра, уряд ще в квітні намагався попередити виникнення товарних криз, подавши в парламент відповідний проект закону про формування державних інтервенційних ресурсів. "Але комуністи і соціалісти по-дружньому його провалили. Допомогли їм фракції Віктора Януковича", - відзначив він.

За словами Терьохіна, "для уряду головним об'єктом уваги була людина, а не інтереси окремого соціалістичного міністра". "Щоб збити спекулятивні угоди цукрових перекупників, підтримувані (мабуть, небезкорисливо) соціалістичним міністром, уряд змушений був зробити абсолютно легальну товарну інтервенцію", - сказав він.

Виходячи з вищевикладеного, Терьохін заявляє: "Мороз є невігласом або брехуном, що, сподіваюся, буде покараний у судовому порядку. Ми не можемо подавати позов проти Мороза як невігласа, тому що розумова недостатність не є підсудною.
Однак сума позову за відшкодування морального збитку, завданого Морозом, як брехуном, буде дорівнювати продажу місця в його партійному списку, оприлюдненому його колишніми однопартійцями. При цьому стягнена сума піде в доходи відповідного місцевого бюджету".

Як повідомлялося, Терьохін після голосування в парламенті 6 липня за закони щодо вступу до СОТ запропонував прем'єрові звільнити з займаних посад в уряді представників Соціалістичної партії в зв'язку з поводженням членів її парламентської фракції в ході розгляду законопроектів. Він також обвинуватив шість найбільших операторів цукрового ринку в штучному стримуванні реалізації цієї продукції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування