Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин пропонує міністрам виборчий "целібат"

Субота, 17 вересня 2005, 14:43

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що члени нового уряду і керівники місцевих адміністрацій повинні привселюдно заявити, що не будуть брати участь у виборчій кампанії.

В інтерв'ю журналістам у суботу у Вінниці, відповідаючи на питання, про те, яким повинен бути склад нового уряду, Литвин сказав: "Це має бути уряд не політиків. Це повинен бути уряд менеджерів, професіоналів".

За його словами, люди які прийдуть у новий уряд, повинні розуміти, що прийшли працювати на сім-вісім місяців.

"Вони не повинні будувати політичні плани. Було б бажано, це був би оптимальний варіант, якби вони привселюдно заявили, що вони не будуть брати участь у виборчій гонці. Це дозволило б їм зосередитися на роботі в уряді, звітувати перед суспільством, а не перед політичними партіями, інакше тоді уряд буде працювати на розрив", - сказав він.

Спікер підкреслив, що це ілюзія, однак нові члени уряду повинні розуміти, на що йдуть.

"Бажано було б зробити це і на рівні адміністрацій, тоді ми б мали більш-менш прогнозований розвиток подій до завершення парламентської кампанії", - сказав Литвин, додавши, що в іншому випадку усі будуть мобілізовані на вибори, і в черговий раз може погіршитися ситуація в країні.

Уряд України на чолі з Юлією Тимошенко було призначено 4 лютого цього року, відправлено у відставку 8 вересня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування