Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин обіцяє Ющенку комісію, незважаючи на приступи любові

Понеділок, 19 вересня 2005, 17:05

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що в парламенті може бути створена слідча комісія з перевірки фактів, пов'язаних з можливим фінансуванням російським бізнесменом Борисом Березовським виборчої кампанії президента Віктора Ющенка, а також звинувачень у корупції вищих посадових осіб держави.

"Судячи з настроїв, думаю, 226 голосів є", - сказав Литвин в інтерв'ю журналістам у понеділок, відповідаючи на питання про те, чи вистачить у парламенту голосів для створення слідчих комісій, на яких наполягають представники фракцій КПУ і СДПУ(о).

Відповідаючи на питання про те, чи заслухає парламент інформацію Григорія Омельченка - голови тимчасової слідчої комісії з розслідування резонансних справ, зокрема, вбивств журналістів Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова, Литвин відзначив, що ця тема повинна підніматися винятково для встановлення істини, і він у цьому зацікавлений безпосередньо.

"Тому що приступи ненависті і любові до себе відчуваю періодично зі зміною політичної атмосфери в країні", - сказав спікер.

Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк також вважає, що у вівторок, швидше за все, буде створена слідча парламентська комісія з розслідування інформації про фінансування з-за кордону президентської кампанії.

Про це Мартинюк заявив на прес-конференції в понеділок.

За його словами, на погоджувальній раді піднімалося питання про те, що на цьому тижні необхідно створити тимчасову слідчу комісію з розслідування інформації про фінансування виборчої кампанії Ющенка Березовським.

Пропонувалося, що це питання треба поставити на обговорення депутатів у четвер, однак, за словами Мартинюка, швидше за все, у вівторок "будуть наполягати на створенні комісії з розслідування".

Мартинюк також повідомив, що фактично керівник фракції Української народної партії Юрій Костенко побічно визнав фінансування президентської кампанії з-за кордону.

Під час обговорення цього питання, сказав він, Костенко відзначив: "Ваш кандидат (Віктор Янукович) одержував набагато більше коштів з-за кордону, ніж наш (Ющенко)".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування