Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун попросив Гонгадзе не називати його брехуном

П'ятниця, 2 вересня 2005, 18:11

Вдова журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе прибула до Києва для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо вбивства її чоловіка.

Про це у п’ятницю повідомляє УНІАН.

В аеропорту Бориспіль, де її зустрічали журналісти, Гонгадзе сказала, що "прилетіла ознайомитись з матеріалами справи". Зокрема, вона додала, що буде знайомитися з матеріалами справи протягом тижня.

"Я буду робити свої додаткові висновки. Але мені здається, що, на жаль, недостатньо політичної волі (у керівництва України) притягнути до відповідальності замовників цього злочину", - сказала вдова убитого журналіста.

Водночас вона зауважила, що "на жаль, жодне з зобов'язань, що були дані мені в квітні (під час зустрічі з генпрокурором Святославом Піскуном), не були виконані".

У зв'язку з цим Гонгадзе зазначила: "Я вважаю, що Генпрокуратура України маніпулює матеріалами справи і громадською думкою", - через те, що справа стосовно безпосередніх виконавців вбивства її чоловіка була виділена Генпокуратурою в окреме провадження.

Коментуючи слова депутата, голови парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивства журналіста Гонгадзе Григорія Омельченка, що СБУ найближчим часом закінчить експертизу плівок майора Миколи Мельниченка, Гонгадзе сказала, що “експертиза плівок Мельниченка - це принципова річ".

Проте вона висловила занепокоєння тим, що Піскун, перебуваючи у США, не зміг зустрітися з колишнім охоронцем Леоніда Кучми для того, щоб отримати від нього певні свідчення.

Крім того, вдова загиблого журналіста зазначила, що "заяви генерального прокурора щодо того, що Мельниченко мав свідчити в американському суді 24 серпня і 5 вересня - неправдиві, тому що немає таких запитів (до відповідних правоохоронних структур США)".

"Ні Державний департамент, ні Міністерство юстиції США не мають запитів, і Мельниченка не викликали до суду. Тобто такого просто не існує", - зазначила Гонгадзе.

Крім того, вона сказала, що питання, які, за словами Піскуна, нібито були надіслані до Федерального суду США для того, щоб поставити їх на допиті Мельниченку, за своїм змістом не містять нічого нового.

Водночас генпрокурор Святослав Піскун попередив вдову журналіста Георгія Гонгадзе, що вона не має права давати оцінку діям Генпрокуратури.

"Якщо є питання, то вона може звернутися до суду, а давати оцінку не ознайомившись зі справою – це не коректно і не етично", - сказав Піскун в коментарі канал "1+1".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...