Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин: Коломойський кинув Пінчука на касі і пропонував посадити

П'ятниця, 2 вересня 2005, 18:26

Бізнесмен Костянтин Григоришин стверджує, що один із власників групи "Приват" бізнесмен Ігор Коломойський "кинув" Віктора Пінчука під час купівлі одного з підприємств.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Версії".

"Я улаштував зустріч одного з провідних російських бізнесменів і Коломойського. Він чомусь нічого про неї не говорить. Даремно. Було дуже цікаво. Уявіть: Коломойський перший раз у житті бачить людину. Але не відчуває жодних комплексів і відразу озвучує кілька тез. З ходу. Теза перша: якщо когось можна кинути, я його завжди кидаю", - розповів Григоришин.

"Коли кажуть — от ми б хотіли купити Криворізький залізорудний комбінат, він заявляє: а ви зі мною повинні радитися. Йому у відповідь: розумієте, пан Коломойський, є інформація, що Пінчук його вже у вас купив. Тепер він продає його мені. Відповідь така: Пінчук у мене його купив, але я його кинув. Так, він гроші перевів. Але комбінат не одержить. Це в мене схема така. Як, що за схема? А в мене взагалі принципи такі: якщо я можу когось кинути, то кидаю", - додав він.

За словами Григоришина, якщо використовувати образ, створений Коломойським в одному зі своїх інтерв'ю, то "Пінчука в супермаркеті він кинув на касі…".

Другий принцип Коломойського, за словами Григоришина, не платити податки.

"І друга теза пролунала у відповідь на міркування бізнесмена з приводу капіталізації "Криворіжсталі". Мовляв, я заробляю на зростанні капіталізації, маю платити всі податки, оскільки в іншому випадку інвестори не будуть вкладати гроші і взагалі мене посадять, якщо стану виводити свої активи тайкома. Коломойський відповів: тоді мені з вами не по дорозі. У мене принцип — я взагалі не плачу податки", - розповів Григоришин.

"Він також розповів історію зі зборами акціонерів "Дніпроспецсталі", якою він володів разом з "Інтерпайпом" Пінчука. За його словами, "там ніколи людей Коломойського і Суркіса не було, але їх чомусь не задовольнило те, що збори відбулися".

Після цього нібито Коломойський погрожував працівникам реєстраторської фірми, що вела цю справу. Кілька разів на одного з них відбувалися замахи.

Після того Григоришин порадив цій людині звернутися в прокуратуру.

"На слідчих давили, вимагаючи не поспішати з розслідуванням, через що був втрачено низку важливих моментів. Ігор Валерійович чомусь уникав спілкування зі слідчими, практично постійно знаходячись за кордоном. І так далі. Але в процесі розвалу справи відбулися цікаві події. Коломойський переписав частину своєї власності на структури Віктора Медведчука і Суркіса", - розповів Григоришин.

Пізніше, за його словами, йому передзвонив Коломойський і заявив "ти мене "замовив", "придумав, щоб мене посадити у в'язницю". Коломойський також, за словами Григоришина, просив "зам'яти" цю справу.

Пізніше, каже російський бізнесмен, Коломойський запропонував інший варіант - "якщо вам треба когось посадити, то давай посадимо Пінчука".

Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування