Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Сіверодонецькому "Азоті" те саме, що й на заводі Пінчука. Мороз піде з ним в Раду

П'ятниця, 2 вересня 2005, 18:50

У п'ятницю близько 5.00 ранку будинок управління ЗАТ "Сіверодонецького об'єднання "Азот" був захоплений озброєними людьми.

Про це повідомив в інтерв'ю журналістам голова правління товариства Валентин Казаков.

За словами голови правління, він не знає, хто ці люди. Разом з тим Казаков вважає, що вони діяли на підставі наказу Міністерства промислової політики, згідно з яким майно ЗАТ повинне перейти СГПП "Азот" з новим керівником Володимиром Ляховим.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у цей час ведуться переговори між представниками інвестора й новим керівництвом "Об'єднання "Азот". Кабінет голови правління опечатаний.

О 8.00 біля будинку управління почався стихійний мітинг на захист ЗАТ. У ньому беруть участь близько 500 людей.

Підприємство працює у звичайному режимі, однак продукція не відвантажується.

Відповідно до постанови суду, створене в процесі санації ЗАТ "Сіверодонецьке об'єднання "Азот" повинне повернути СГПП цілісний майновий комплекс, переданий як внесок у статутний фонд ЗАТ.

У свою чергу, американська компанія Worldwide Chemical LLC, яка у жовтні 2004 року виграла конкурс з відбору інвестора-співзасновника ЗАТ, створюваного на базі майна СГПП у зв'язку з порушеною влітку 2001 року справою про банкрутство "Азоту", перерахувала ЗАТ $60 млн. і заперечує це рішення суду.

Перший віце-прем'єр Кінах у липні повідомив, що найбільш ймовірним шляхом вирішення конфлікту стане підписання мирової угоди з інвестором, що погодився поступитися контрольним пакетом акцій ЗАТ державі. При цьому Кінах оцінив роботу інвестора як ефективну.

У той же час Кабінет міністрів розпорядженням від 9 серпня доручив Мін'юсту й Мінпромполітики невідкладно виконати рішення Печерського районного суду Києва від 17 березня 2005 року про визнання недійсними підсумків конкурсу по відбору інвестора в процедурі санації Сіверодонецького державного виробничого підприємства (СГПП) "Об'єднання "Азот".

У свою чергу, у прес-службі ЗАТ повідомили, що Стахановський міський суд 8 липня визнав правомірність створення й законність державної реєстрації "Сіверодонецького об'єднання "Азот", додавши, що у Верховного суду України є всі підстави для скасування рішення Печерського суду Києва й ухвали апеляційного суду, якими визнається незаконним створення ЗАТ.

Водночас Соціалістична партія України вважає захоплення ЗАТ "Сіверодонецьке об'єднання "Азот" незаконним, і будуть піднімати це питання на черговій сесії Верховної Ради України.

Як повідомили Ліга у прес-службі СПУ, про це заявив у п'ятницю на мітингу перед керівництвом "Азоту" депутат від СПУ Володимир Мухін, який прибув у Сіверодонецьк разом з Миколою Рудьковським і Дмитром Рудковським.

Як відомо, на Нікопольському заводі феросплавів триває мітинг, організований колишніми власниками НЗФ проти нового керівництва, обраного 30 серпня на зборах акціонерів в Орджонікідзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування