Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія посилює цензуру напередодні українських виборів

Середа, 21 вересня 2005, 11:16

Агентство міжнародної інформації "Новости-Украина" заявляє про припинення співпраці з Російським інформаційним агентством "Новости", оскільки, як йдеться в повідомленні, "наша незалежна позиція, особливо в передвиборчий період, не влаштовує наших російських партнерів".

Про це у середу повідомляє УНІАН з посиланням на заяву агентства "Новости-Украина".

Зокрема, в агентстві заявили: "Нам наочно продемонстрували, що таке свобода слова по-російськи та її межі напередодні виборів в Україні".

"Увечері 20 вересня 2005 року сайт АМІ "Новости-Украина", який контролювався системними адміністраторами РІА "Новости", без попереднього повідомлення української сторони був відключений від мережі Інтернет", - зазначає агентство.

"Починаючи цей проект, ми, безумовно, уявляли, з якими труднощами нам доведеться зіткнутися в роботі з агентством, яке жорстко контролюється владою й використовується у створенні "адекватної моделі реальності" на пострадянському просторі", - заявляє "Новости-Украина".

Зокрема, ще восени 2004 року "ми звертали увагу наших колег, що відкрита демонстрація своїх політичних пристрастей, шляхом розміщення на головній сторінці агентства РІА "Новости", практично на весь період президентської кампанії, агітаційного банера одного з кандидатів в президенти України, завдає шкоди як репутації РІА "Новости", так і репутації нашого агентства".

У зв'язку з цим, своє основне завдання "ми бачили в необхідності збалансувати "український контент" РІА "Новости" і тим самим сприяти зміцненню репутації агентства на українському ринку. Певною мірою нам вдалося це зробити".

"У той же час, абсолютно ненормальним був той факт, що будучи незалежним агентством, резидентом України, ми не мали ніякої можливості контролювати сайт АМІ "Новости-Украина", який "фізично" знаходився в Росії", - зазначається у повідомленні.

"Логічна, на наш погляд, пропозиція перевести сайт АМІ "Новости-Украина" з Рунета в Уанет була знехтувана російською стороною. Під надуманим приводом агентство також позбавили права співпрацювати з українськими банерними мережами", - заявляє агентство.

Зокрема, в "Новости-Украина" зазначають: "В кінці серпня 2005 року ситуація стала ще більш однозначною - нам запропонували в екстреному порядку змінити склад засновників агентства. Причому позитивне (для російської сторони) рішення цього питання напряму пов'язувалося з продовженням угоди про співробітництво".

"Відсутність нормального діалогу з цих проблем, недостатнє фінансування, постійні проблеми з технічним забезпеченням, за яке відповідала російська сторона, не сприяли нормальній роботі колективу агентства впродовж усього періоду співпраці з РІА "Новости", - підкреслює агентство "Новости-Украина".

Агентство заявляє про новий етап свого розвитку: "Тепер сайт АМІ "Новости-Украина" можна знайти в українському сегменті мережі Інтернет за адресою: http://www.newsukraine.kiev.ua, а через добу - на http://www.newsukraine.com.ua".

"Новости-Украина" також оголошує про намір приєднатися до учасників акції "За чистий інтернет" і обіцяє докласти всіх зусиль для затвердження принципів чесної інформаційної журналістики.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування