Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знає, де взяти резерв для Єханурова. Але це складно

Середа, 21 вересня 2005, 16:31

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що представникам політичних сил буде складно домовитися про кандидатуру на посаду прем'єр-міністра.

Про це Литвин сказав в інтерв'ю журналістам у середу, відповідаючи на питання, чи вдасться учасникам зустрічі з президентом домовитися про кандидатуру на посаду глави уряду.

"Якщо чесно, то буде складно домовитися", - сказав Литвин, відзначивши, що мова буде йти про 230-235 голосів на підтримку кандидатури прем'єра. Разом з тим він підкреслив, що "резерв є" (для підтримки кандидатури прем'єра необхідно 226 голосів).

Спікер нагадав, що під час голосування за Юрія Єханурова на посаду прем'єра у вівторок прогнозували, що його кандидатура набере 235 голосів. "У той же час несподіванки під час голосування дали про себе знати", - сказав він.

"Сьогодні буде зосереджена увага на потенційних союзниках щодо пропозиції президента. Не дай боже, може прорвати в іншому місці. Потрібно дивитися широким фронтом на те, що відбувається сьогодні в парламенті й у цілому в політичному житті", - сказав Литвин.

Відповідаючи на питання, чи може бути висунута на посаду прем'єра інша кандидатура, якщо учасникам зустрічі не вдасться домовитися про кандидатуру Єханурова, він відзначив, що поки не хотів би обговорювати цю тему "у такому вимірі" і розглядати цю проблему саме таким чином, "оскільки це буде розхолоджувати".

"Потрібно ставити мету і досягати результату", - сказав Литвин.

Відповідаючи на питання, чи погодиться він прийняти пропозицію про висування своєї кандидатури на посаду прем'єра, Литвин сказав: "Я тільки навчився бути спікером, і скакати з одного місця на інше, я думаю, не потрібно".

Він також нагадав, що на середу на 16.00 намічена зустріч президента Віктора Ющенка з керівниками парламентських фракцій, а також лідерами представлених у парламенті партій, де буде обговорюватися ця проблема.

За словами Литвина, якщо в ході зустрічі будуть знайдені підтримка і розуміння, мабуть, у четвер парламент знову розгляне подання президента про дачу згоди на призначення прем'єр-міністра.

Він також відзначив, що у випадку досягнення домовленостей і взаєморозуміння можна було б винести питання про дачу згоди на затвердження прем'єра відразу, не проводячи тривалу процедуру. "Мені здається, позиції вже з'ясовані", - підкреслив Литвин.

Разом з тим у випадку інших варіантів необхідно буде проводити консультації з цього питання, відзначив він. "Щодня незатвердження уряду підсилює напругу. Нам і без того вистачає роботи", - сказав Литвин, додавши: "Нам потрібний результат, а не просто процес".

20 вересня кандидатура Єханурова набрала в парламенті 223 голоси.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...