Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко ліквідував держсекретаря і першого помічника заради Єханурова

Четвер, 22 вересня 2005, 11:40

Президент Віктор Ющенко своїм указом ліквідував посаду державного секретаря та першого помічника президента України.

Про це він заявив, виступаючи у Верховні Раді в четвер перед процедурою голосування по кандидатурі Єханурова на посаду прем'єра.

За його словами, перший указ стосується діяльності секретаріту президента. Указом ліквідувано посаду державного секретаря, двох перших заступників і чотирьох заступників державного секретаря.

Згідно з цим документом, секретаріат президента очолює голова, який має двох заступників і в тому числі одного першого.

"Оскільки в залі виникли оскомини, тому друге – ліквідувати посаду першого помічника президента", - зазначив він, на що депутати зааплодували.

Ющенко також повідомив, що зараз апарат проходитиме оновлення. "Ви побачите нових людей, серйозне скорочення апарату і його раціоналізацію роботи", - зазначив він.

Він також заявив, що підписав зміни до указу про організацію діяльності РНБО.

"Віднині до компетенції секретаріату президента перебрані наступні функції – внесення пропозицій щодо кандидатуру на посади правоохоронних органів в збройних силах та інших військових формуваннях, призначення на які здійснюється президентом України", - повідомив він.

За словами президента, також до повноважень секретаріату віднесено подання на розгляд президента пропозицій щодо кандидатур на посади судів, членів вищої ради юстиції.

А також погодження кандидатур на посади керівників правоохоронних органів АРК, областей, міст Києва та Севастополя, погодження указів президента про присвоєння вищих військ звань та чинів.

"Всі ці питання повернуті до секретаріату", - зазначив він.

Як повідомляє офіційне інтернет-представництво президента, Ющенко своїм указом звільнив Івана Васюника з посади першого заступника держсекретаря, а іншим своїм указом призначив його першим заступником голови Секретаріату президента.

Раніше колишній віце-прем'єр Микола Томенко зазначав, що оточення Ющенка, а саме перший помічник Олександр Третьяков блокувало можливість спілкування уряду Тимошенко із президентом.

"Третьяков говорив, що якщо ми хочемо зустрітися з президентом, ми маємо домовитися з ним і описати, про що ми хочемо говорити з президентом", - сказав Томенко.

Томенко також критикував збільшення повноважень секретаря РНБО Петра Порошенка.

У свою чергу колишній державний секретар Олександр Зінченко заявляв про корупційні дії з боку Третьякова, Порошенка та лідера фракції "Наша Україна" Миколи Мартиненка.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування