Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко підписав меморандум з Януковичем, бо Тимошенко не захотіла?

Четвер, 22 вересня 2005, 16:25

Лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко обурений заявами окремих представників оточення Юлії Тимошенко про нібито зраду ідеалів Майдану через підписання меморандуму з Партією регіонів.

Про це він заявив в четвер, повідомляє прес-служба Мартиненка.

Він також розцінив звинувачення екс-віце-прем'єра Миколи Томенка як продовження чіткої передвиборчої стратегії, "спрямованої на дестабілізацію ситуації, моделювання конфліктів в українському суспільстві, на штучний поділ українського народу на різні табори".

"Складовою цієї небезпечної гри він назвав намагання Юлії Тимошенко та сил, які її підтримують, приватизувати ідеали Майдану та використати це в боротьбі за владу", - йдеться у повідомленні.

"Деяким політиками пора нарешті задуматись про свою відповідальність перед українським народом, до якого вони постійно апелюють. Чи, може, гучні заяви та провокування протистояння – це все, на що вони здатні?", - зазначив Мартиненко.

Лідер фракції висловив подив, що частина політичних сил не підтримала кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем’єр-міністра.

"Адже очевидно, що затвердження глави уряду було життєвою необхідністю для початку процесів економічної та політичної стабілізації в державі. Але Блок Юлії Тимошенко вперто не бажав цього, попри свої постійні запевнення в єдності з президентом та неодноразові запрошення взяти участь у формуванні уряду", - зазначив він.

Мартиненко також заявив, що БЮТ керується принципом "чим гірше, тим краще".

Щодо самого меморандуму, Мартиненко пояснив, що Ющенко запропонував Партії регіонів те," що він неодноразово пропонував всім політичним силам".

Він також зазначив, що "замість показового та явно піарного вимахування помаранчевою та блакитною стрічками, як це зробила Юлія Тимошенко, президент зробив відповідальний крок до реального об’єднання українського суспільства навколо загальнолюдських та демократичних цінностей".

Раніше Томенко заявив, що "в команді Віктора Ющенка відбулася політична ротація, внаслідок якої місце Юлії Тимошенко посіли Леонід Кучма і Віктор Янукович".

Через це, за його словами " команда президента з морально-етичних міркувань мала б викреслити зі своєї публічної лексики згадки про цінності революційного Майдану, оскільки ключовими його вимогами були заклики "Кучму і Януковича – геть!", а не "Кучмі і Януковичу – так!".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: