Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун з’ясував, як "Лукойл" "кинув" державу на 300 мільйонів

П'ятниця, 23 вересня 2005, 12:44

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом грубих порушень законодавства ТОВ "Лукойл-Нафтохімік" при створенні ЗАТ "Лукор".

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури у п’ятницю.

У повідомленні зазначено, що у 2000 році за розпорядженням Кабінету міністрів "з метою погашення заборгованості по кредиту, одержаного під гарантії уряду", на базі майна ВАТ "Оріана" (99 % акцій належить державі) за участі ТОВ "Лукойл-нафтохімік" було створено ЗАТ "Лукор".

Однак, як виявила перевірка, до статутного фонду реальні активи (нафтохімічний комплекс вартістю понад 600 млн. грн.) внесла лише Україна, а ТОВ "Лукойл-Нафтохімік" "інвестував замість передбачених умовами технологічного обладнання і сировини цінні папери - 107 акцій ЗАТ "Лукойл-Нафтохімік", які було оцінено у 562 млн. грн.".

"Як з’ясувала перевірка, ці акції не лише не було легалізовано для обігу в Україні, а й, за висновками фахівців, їх вартість ледь наближується до 15 млн. грн.", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як стверджує Генпрокуратура, у січні 2005 року, частину нафтохімічного комплексу ЗАТ "Лукор" вартістю понад 300 млн. грн. незаконно передано до ТОВ "Карпатинафтохімік", дві третини статутного капіталу якого належить "Лукойл Кемікакл Б.В." (Королівство Нідерланди).

"Як результат держава взагалі втратила контроль над потужностями ВАТ "Оріана", - сказано у повідомленні.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: