Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський вибрав Тимошенко, тому що вона лідер

П'ятниця, 23 вересня 2005, 13:10

Відомий російський бізнесмен Борис Березовський має намір робити все, щоб президент України Віктор Ющенко й екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко знову стали союзниками.

"...Хочу сказати, що буду все робити, щоб Ющенко й Тимошенко знову стали союзниками. І смію вас запевнити, такі можливості в мене існують", - заявив він в інтерв'ю "Газете по-киевски", опублікованому в п'ятницю.

"Я більш ніж вдоволений тим, що відбулося в Україні. І радий, що я в цьому брав участь, без усякого лицемірства радий, що Україна зробила колосальний крок уперед у побудові нормальної європейської країни", - сказав Березовський.

"Для мене ще дуже важливо, що і в Україні, і в Росії зазнали поразки ті сили, які перешкоджали просуванню України вперед. Третє, і для мене абсолютно принципово, те, що Україна, безумовно, сьогодні приклад для Росії в цих змінах", - відзначив Березовський.

Березовський у черговий раз відмовився відповідати на запитання про фінансування "помаранчевої" революції.

Однак підкреслив: "Мені ніхто нічим не зобов'язаний. Але такі оцінки підтверджують для мене особисто мою правоту. Не я даю оцінку своїм діям. Але те, що мені говорили. У тому числі і ті, хто від мене відхрещуються, типу Жванія, Третьяков, люди, які, по суті, зараз грають дуже погану роль в українській історії, - це їхня оцінка, не моя".

Відповідаючи на запитання, чи не хвилюють його наслідки історії із платіжними документами, Березовський сказав: "Абсолютно. З одного боку я засмучений, що ця інформація просочилася в ЗМІ, що на мене списують це фінансування. А з іншого боку, я вважаю, що це, може, і добре, оскільки це змушує триматися в рамках обіцянок, які давав президент України".

"Якщо буде створений легальний орган, що розслідує всю цю історію, я готовий з ним співробітничати, якщо до мене звернуться", - додав він.

На питання, чи дійсно він підтримує сьогодні Тимошенко, Березовський відповів: "Я підтримую ті сили, які хочуть продовження реформ, необхідних України. І якщо сьогодні це Тимошенко, то я підтримую її. А завтра це можуть бути Жванія, Порошенко. У мене немає ні до кого особистих симпатій. Я підтримую будь-який рух Ющенка й Тимошенко назустріч один одному, тому що вважаю, що їхній розрив завдає величезної шкоди".

"Яка головна якість, якою повинен володіти політик, лідер? Для політика головна якість - це воля. Важливі й інтелект, і вміння відчувати, але визначальне - воля. І якщо із цієї позиції дивитися, порівнювати двох лідерів, то, з мого погляду, у Тимошенко перевага. Вона людина дуже потужної волі. На жаль, оточення Ющенка зрозуміло, що він не має таку потужну волю", - додав він.

"Вони говорили мені, що Ющенко нічим не управляє, усім управляють вони. У них є команда, обличчям якої вони вирішили зробити Ющенка. Але він жодних рішень не приймає. Усе роблять вони. Оскільки я не знайомий з Ющенком, так, шапочно, - ми кілька разів говорили телефоном, - і тому я не міг собі навіть уявити, наскільки вони праві", - заявив Березовський.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування