Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не здавав аналізи, бо "його про це не просили"

П'ятниця, 23 вересня 2005, 13:17

Президент Віктор Ющенко не надавав аналізи для експертних досліджень в Україні у справі свого отруєння, оскільки правоохоронні органи його про це не просили.

Про це у п’ятницю заявив голова секретаріату президента Олег Рибачук.

"Досі правоохоронні органи не повідомляли йому (Ющенку) про необхідність спеціально надавати зразки для експертних досліджень в Україні у рамках розслідуваної кримінальної справи", - сказав Рибачук.

За його словами, "постанова про відібрання зразків, необхідних для експертного дослідження, органом досудового слідства йому не оголошувалася".

"Ні Піскун, ні слідчі не говорили про спеціальні зразки...Ми мали главу СБУ, ми маємо, на жаль, генпрокурора, який дотепер, з моменту отруєння не говорив президенту одну річ - що потрібно мати правовий документ, який робить визнання отруєння фактом в Україні", - заявив він.

Рибачук, зокрема, розповів, що родині Ющенка дзвонили і повідомили, що слідчі органи тільки зараз звернулися до лікарів.

Рибачук також зазначив, що президент готовий надати усі необхідні аналізи.

Зокрема, голова секретаріату президента підкреслив, що Ющенко "вимагає від правоохоронних органів проведення об’єктивного розслідування справи щодо його отруєння і наголошує, що зацікавлений, аби її розкриття відбулося якомога швидше".

Також Рибачук повідомив, що готується фільм, оснований на матеріалах слідчої комісії парламенту щодо отруєння Ющенка.

У той же час Рибачук нагадав, що останні дослідження, проведені у федеральній лабораторії Швейцарії, підтвердили результати аналізів, раніше отриманих лабораторіями Нідерландів і Німеччини, і свідчать про те, що Ющенка було отруєно діоксином.

Як відомо, 18 липня цього року швейцарський лікар Жан Сора і керівник групи лікарів президента Василь Князевич повідомили, що "західні медичні експертні кола не мають сумнівів, що Ющенка отруїли діоксином".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування