Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко попросив Тимошенко "не лякати" і передумав посилати квіти

П'ятниця, 23 вересня 2005, 16:29

Екс-секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко заперечує тезу екс-прем'єра Юлії Тимошенко, що її місце в команді президента займуть люди, близькі до екс-президента Кучми.

"Це не зовсім адекватна позиція. Не треба нікого нічим лякати. Кучма - це перегорнута сторінка історії, він не прийшов і більше не прийде. У нас є досить інших погроз, в які була втягнена країна", - сказав Порошенко в інтерв'ю "Время новостей".

"Наприкінці 2004 року, у період передвиборчої кампанії, ми зіштовхнулися з відірваністю влади від народу, відсутністю демократії, несприйняттям у світі через політику подвійних стандартів і брехні. Новий президент продемонстрував зовсім інші стандарти влади", - відзначив він.

"Так, можна критикувати його сина, висувати обвинувачення проти членів його команди, інша справа, що їх треба підтвердити. Але влада чує ці сигнали. Це ознаки демократії, європейського шляху", - додав Порошенко.

Він також попросив не переходити на "війну технологій".

"Щоб ніхто не погрожував масовими демонстраціями і не експлуатував цинічно сценарій, який одного разу відбувся у вигляді трагедії, а другого разу хтось хоче його повторити у вигляді технологічного, порожнього, безідейного фарсу", - сказав Порошенко.

"Нинішні рішення демонструють зрілість президента, його наміри об'єднати країну і політичні сили, за яких стоять тисячі людей. Думки і позиції цих людей мають бути почуті президентом", - додав він.

На питання про те, чи послав Порошенко букет квітів Тимошенко, як обіцяв, він відзначив, що такий намір дійсно був.

"Однак коли з'ясувалося, що Тимошенко як супутню умову висунула вимогу відновити її на посаді прем'єра, ці квіти я їй так і не послав", - сказав він.

"Бажання працювати в єдиній команді несумісне з обтяжливими ультиматумами відносно крісла", - додав Порошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування