Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не може сказати нічого гарного про секретаріат Ющенка

П'ятниця, 23 вересня 2005, 18:03

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що склад нового уряду не буде занадто сильно відрізнятися від попереднього кабінету.

Про це Литвин сказав в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, у ході робочої поїздки в Житомирську область.

Говорячи про терміни формування нового уряду, спікер сказав: "Я думаю, що затримки великої не буде".

Він також повідомив, що в п'ятницю зустрічався з прем'єр-міністром Юрієм Єхануровим і обговорив з ним питання організації співробітництва уряду і парламенту, а також питання формування Кабінету міністрів.

"Не так вже і сильно уряд зміниться, тому що кожна політична сила буде відстоювати свою кандидатуру", - сказав Литвин.

Спікер підкреслив, що його позиція полягає в тому, що уряд повинен бути сформований із професіоналів, і в уряд "потрібно підібрати таких людей, які б працювали не на вибори, а працювали на результат".

"Тоді в нас буде урядова стабільність і зміна показників у кращу сторону", - сказав Литвин.

У той же час спікер додав, що розуміє, який тиск буде чинитися на прем'єр-міністра з урахуванням того, що необхідно буде прийняти основний фінансовий документ країни - державний бюджет на майбутній рік.

Відповідаючи на питання про те, як він оцінює проведення реформи в секретаріаті президента, а також у Раді нацбезпеки й оборони, Литвин сказав, що вважає, що "потрібно зупинитися в новаціях і, зрештою, організувати роботу".

"Якщо за пертурбаціями будуть наступні, то це не додасть якості тим рекомендаціям, які повинні розроблятися для президента", - сказав він.

На думку Литвина, сьогодні в секретаріаті повинні бути "сильні аналітики, сильні фахівці", які б готували вичерпну і різноканальну інформацію для президента для того, щоб він ухвалював об'єктивні рішення. "Поки що нічому давати оцінку. Я маю на увазі роботу секретаріату", - сказав Литвин.

У той же час спікер підкреслив, що секретаріат є апаратом, який підпорядкований президентові, і тільки сам президент може давати йому оцінку, оскільки суспільство буде оцінювати не секретаріат, а дії президента.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування