Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терьохін радить Єханурову більше почитати про термометр

Субота, 24 вересня 2005, 11:46

В.о. міністра економіки Сергій Терьохін вважає несправедливою критику, висловлену на його адресу прем'єром Юрієм Єхануровим у суботу під час засідання Кабміну.

"Думаю, Юрій Іванович має ще розібратися. Ну, він ще нова людина, йому треба більше почитати, який у нас прогноз", - сказав Терьохін журналістам у суботу.

Терьохін нагадав, що Мінекономіки є "термометром, а не анальгіном". "Ми добилися перелому негативних тенденцій, які почалися в останньому кварталі 2004 року, коли було падіння 5,5% ВВП за квартал, і 6,2% інфляція. Зараз інші показники, і крива досягла позитивного тренду".

Терьохін також нагадав про просування в питанні вступу у Світову організацію торгівлі. "Щодо СОТ, на столі у мене лежить 3200 сторінок прийнятих законів. Залишилось прийняти 14 законів, які є технічними", - сказав в.о. міністра.

Терьохін сказав, що звернувся до президента з проханням внести від його імені "композитний закон, щоб на жовтень вийти з кінцевим звітом" в рамках переговорного процесу щодо вступу України до СОТ.

При цьому він зауважив, що в СОТ "останнім часом жорстке лобі проти України". На питання, чи це російське лобі, він відповів: "Це ви сказали, а не я".

На питання, хто може посісти його місце в уряді, Терьохін сказав: "У нас в Україні багато "проффесорів" і докторів економічних наук".

Терьохін також нагадав, що невдовзі починається передвиборча кампанія, і своє місце він бачить в складі партії "Реформи і порядок".

"Я солдат, і партію міняти не буду", - зазначив він.

***

Водночас в.о. міністра фінансів Віктор Пинзеник не став коментувати закиди Єханурова на його адресу.

"Запитайте Єханурова, я не знаю, про що йде мова", - сказав він.

Як відомо, на засіданні Кабміну в суботу Єхануров розкритикував діяльність міністерств економіки та фінансів за їхню діяльність у питанні бюджету 2005 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування