Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров адміністративно обрізав ціни

Вівторок, 27 вересня 2005, 19:46

З 27 вересня на Дніпропетровщині запроваджено регулювання цін на 13 найменувань основних продовольчих товарів

Такі заходи вжито згідно з розпорядженням від п'ятого вересня на той час голови дніпропетровської облдержадміністрації Юрія Єханурова, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Зокрема, запроваджено регулювання граничної торгівельної надбавки на товари вітчизняного виробництва – 10% у містах та 15% у сільській місцевості на борошно, хліб і хлібобулочні вироби, макаронні вироби з борошна вищого та першого гатунків, крупи (за винятком круп швидкого приготування), ковбаси варені першого гатунку, яловичину та свинину, м'ясо птиці.

Крім того, згідно з розпорядженням, встановлюються граничні рівні рентабельності (15%) до виробничої вартості яловичини, свинини, м'яса птиці (кури).

На цукор-пісок, молоко пастеризоване жирністю до 3,2% (за винятком молока довготермінового зберігання), сир жирністю до 9% (крім сиркової продукції) масло вершкове жирністю до 72,5%, олію соняшникову граничний рівень торгівельних надбавок обмежуватиметься 15% у містах Дніпропетровщини та 20% - у сільській місцевості.

У повідомленні, поширеному прес-службою Дніпропетровської облдержадміністрації, наголошується, що підписання вказаного розпорядження є своєчасним і дієвим кроком задля стримування необґрунтованого зростання цін на зазначені товари і стабілізації цінової ситуації в регіоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування