Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин каже, що як не крути, а все як при Кучмі

Вівторок, 6 вересня 2005, 10:44

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що наступна сесія парламенту пройде під знаком майбутніх парламентських виборів.

"З відкриттям сесії стартує новий політичний сезон, який завершиться виборами 2006 року. Це буде найвідповідальніший етап у нашій новітній історії і в діяльності Верховної Ради", - сказав Литвин, відкриваючи восьму сесію парламенту.

"Парламентські вибори вестимуться з прицілом на наступну президентську кампанію, та що казати, вони вже ведуться", - додав він.

У зв’язку з цим, на думку спікера, вона повинна якнайшвидше завершити своє сходження на позиції, властиві вищому представницькому органу - народу".

За його словами, парламент має підтримувати конструктивні відносини з президентом і Кабінетом міністрів для розв’язання проблем загально-суспільного рівня, безкомпромісно обстоювати інтереси українського народу.

"Вона має у першу чергу відповідально представляти народ і суспільство, а вже потім владу. Вона повинна забезпечити державний план реалізації розвитку подій, а якщо потрібно, і виробляти їх, унеможлививши нав’язування країні будь-яких планів, чи то зовні, чи то певних партій, груп і кланів, що, в ряді випадків, може бути одним і тим же", - наголосив спікер.

Оцінюючи стан в державі, Литвин відзначив, що "окремі позитивні паростки повільно, але проростають, віра народу в можливості влади реалізувати обіцяне зберігається".

"Разом з тим, нам треба перестати говорити, принаймні собі, неправду, відмовитися від підміни політики масованою пропагандою, яка нагадує набіги на Україну, перестати маніпулювати статистикою, дезінформувати громадськість, причому з будь-якого боку", - попередив спікер.

"Те, що відбувається в Україні, можна вкласти в формулу, якщо до темного вчорашнього минулого, про яке так багато мовиться, додати світле майбутнє, про яке так багато запевняється, то вийде сьогодення. Іншими словами, начебто все по-новому робиться, але здебільшого виходить по Кучмі", - зазначив Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування