Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мобільник "Привату" у росіян перекупили шведи?

Вівторок, 6 вересня 2005, 11:02

Шведський телекомунікаційний холдинг Tele2 за $250 млн. має намір придбати мобільну компанію "Українські радіосистеми", за яку вже півроку йде боротьба між російською "Альфа-груп" і норвезькою Telenor.

Про це пише "Комерсант" у вівторок.

Як відомо, група "Альфа" неодноразово заявляла про намір купити "Українські радіосистеми" на підконтрольне їй ВАТ "Вимпелком", але це наштовхувалося на протидію норвезької компанії "Telenor".

За інформацією видання, холдинг Tele2 готувався купити УРС ще навесні цього року. Шведи розраховували придбати компанію за $200 млн. Однак тоді існувала відповідна за ціною пропозиція від "Вимпелкому".

"На минулому тижні рада директорів Tele2 прийняла рішення запропонувати власникам УРС суму в $230-250 млн.", пише "Комерсант", відзначаючи, що власників УРС "ця пропозиція цілком влаштувала".

У російському представництві Tele2 факт ведення переговорів із власниками УРС підтвердили. "Наша компанія розглядає можливі придбання на ринку СНД, і переговори з власниками УРС дійсно були", – заявив голова правління російського представництва Tele2 Юрій Домбровський.

Однак, за його словами, про завершення угоди говорити поки рано. "Ситуація остаточно проясниться до кінця цього місяця", - повідомив він.

В УРС також підтвердили факт підготовки угоди з Tele2, відзначивши водночас, що найближчим часом її завершення не очікують. "Переговори з Tele2 йдуть вже близько шести місяців, але цього недостатньо для підготовки такої великої угоди", – заявив представник УРС.

Експерти позитивно оцінюють придбання УРС холдингом Tele2.

Зокрема, аналітик iKS-Consulting Оксана Панкратова відзначила, що "мережа "Українських радіосистем" знаходиться на початковому етапі розвитку, однак вже зараз покриває всю територію України".

"Для Tele2, що відомий своїми низькими тарифами на зв'язок, це логічна угода. "Дисконтний" оператор може розгорнути свою діяльність в Україні набагато швидше, ніж оператор з більш "дорогим" брендом, яким є "Вимпелком". При цьому зовсім очевидно, що в розвиток мережі шведи не будуть вкладати таких грошей, як планував "Вимпелком". Проте, це їм буде тільки на руку – чим швидше почне діяти компанія, тим більше в неї буде шансів захопити частку на ринку", - сказала вона.

ЗАТ "Українські радіосистеми", які пов'язують із групою "Приват", має у своєму розпорядженні ліцензію на надання послуг стільникового зв'язку стандартів GSM 900 і GSM 1800 на всій території України. Компанія діє з жовтня 1998 року під торговельними марками Wellcom і "Мобі".

Як відомо, раніше Антимонопольний комітет України дозволив "Вимпелкому" придбати "Українські радіосистеми".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування