Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенку важко від "удару в спину". Він скаржиться, що мало бачив Ющенка

Вівторок, 6 вересня 2005, 16:42

Секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко стверджує, що він не впливає на рішення президента Віктора Ющенка.

Про це він сказав в інтерв'ю Комерсант-Україна у вівторок, коментуючи обвинувачення на його адресу екс-держсекретаря Олександра Зінченка.

"Не намагайтеся зробити з президента людину, на яку можна впливати. І Зінченко знає краще, ніж хто б то не був, – впливати на президента неможливо! Якщо в президента є рішення, він його приймає", - сказав Порошенко.

"Я підкреслюю, що в мене важелів впливу на президента набагато менше, ніж було в Зінченка. Зінченко спілкується з президентом майже щодня, а я – раз на два тижні", - продовжив він.

На питання, чи підозрює він, що Зінченко лобіює інтереси певних бізнес-структур, Порошенко відповів:

"Я думаю, що він лобіює в першу чергу свої політичні інтереси".

Порошенко також поділився враженнями від обвинувачень Зінченка. "Повірте, мені зараз емоційно дуже важко. Це удар у спину. Від Зінченка ніхто не захищався", - сказав він.

Порошенко також заперечує, що його конфлікт із Зінченком має "глибокі корені".

"Я стверджую, що жодних претензій Зінченко мені дотепер не висловлював. І президент мені жодного разу не говорив ні про які претензії на мою адресу", - сказав він.

Порошенко також припускає, що Зінченко "обманює, стверджуючи, що він вже два-три місяці повідомляв про щось таке президенту".

"Єдине, у чому в нас свого часу були суперечності із Зінченком, це те, що секретаріат президента дотепер здійснює управління правоохоронними органами в Україні. Я пропонував держсекретарю вирішити цю проблему, але не одержав підтримки", - відзначив секретар Радбезу.

Коментуючи обвинувачення на свою адресу з приводу лобіювання інтересів бізнес-груп, у тому числі в ситуації навколо НЗФ, Порошенко підтвердив, що він "боровся проти примусового вилучення комбінату".

"Я вважаю, що Нікопольський феросплавний має бути власністю приватної структури. Але це моя позиція як представника влади: я вважаю, що ті збитки, яких країна зазнала в результаті реприватизації, набагато перевищують отриманий прибуток", - сказав він.

Водночас, Зінченко в інтерв'ю "Комерсанту" стверджує, що Порошенко дотепер займається бізнесом і лобіює інтереси своїх бізнес-структур.

"Відомості про те, інтереси яких структур лобіює Порошенко, усім відомі з публікацій ЗМІ. Не забувайте і про те, що Порошенко, Третьяков і Мартиненко мають власний бізнес", - сказав він.

За словами Зінченка, Порошенко і його соратники "ще в часи Кучми були олігархами "другого ешелону".

"Ці люди безпосередньо причетні до багатьох зловживань періоду Кучми. Зараз, одержавши величезну владу, вони намагаються ввійти в "перший ешелон", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: