Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія заявляє, що в Україні "кампанія" проти російської мови

Вівторок, 6 вересня 2005, 18:44

Міністерство закордонних справ Росії розглядає перехід українського судочинства винятково на українську мову обмеженням прав російськомовних громадян України.

Про це йдеться в коментарі Департаменту інформації і преси Міністерства закордонних справ Росії, опублікованому на офіційному сайті російського МЗС.

"На наш погляд, перехід українського судочинства винятково на державну мову притискає права майже 20 мільйонів російськомовних громадян України, що складає 40 відсотків населення країни", - йдеться в коментарі.

За словами російського МЗС, це "позбавляє їх повноцінного судового захисту".

"Крім того, юридичні терміни досить важко сприймаються нерідною мовою, що дуже важливо за особистої участі громадян у судових процесах", - йдеться в коментарі.

У МЗС Росії також стверджують, що дане рішення "йде в руслі непорядної кампанії навколо російського мови в Україні".

"Розраховуємо, що українська сторона у відповідності зі статтею 10 Конституції України врахує цю російську стурбованість", - йдеться в коментарі.

МЗС Росії також сподівається, що "вищезазначена проблема стане предметом розгляду" у ході робочого візиту МЗС України в Росію, що відбудеться, як планується, у третій декаді вересня 2005 року, і українська сторона "зможе дати зрозумілі роз'яснення стосовно цього питання".

Як відомо, нещодавно в Україні набрав чинності новий Цивільний процесуальний кодекс і Кодекс адміністративного судочинства, які передбачають ведення судочинства на всій території України державною мовою.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування