Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НЕ ХОТІВ ЗВІЛЬНЯТИ ТИМОШЕНКО, АЛЕ ЗРУЙНУВАЛИ ДОМОВЛЕНІСТЬ. Томенко?

Четвер, 8 вересня 2005, 13:06

Президент Віктор Ющенко заявляє, що не збирався відправляти у відставку Юлію Тимошенко, але на це його підштовхнуло руйнування домовленостей.

"Вчора день і ніч я присвятив тому, що якщо є можливість зберегти командний дух, залишитися разом, це була б краща відповідь. І така домовленість була прийнята. На жаль, за ніч вона була змінена. Не мною", - сказав Ющенко в інтерв'ю телеканалам.

Ющенко сказав, що первісно передбачалося звільнення лише секретаря Ради нацбезпеки Петра Порошенка, кількох міністрів та неназваного посадовця, відповідального за боротьбу з корупцією.

"Три дні я проводив глибоку чесну розмову між авторами всіх цих інцидентів. Моя мета була одна - побачити, що вони один одному подають руки і цим закріплюють більш м'який варіант урегулювання теми: відставкою осіб, які відповідають за боротьбу з корупцією в цій країні, секретаря РНБОУ, можливо, одного-двох осіб з уряду, які не справилися з речами, які стояли на повістці цього року", - сказав Ющенко.

Ющенко зазначив, що "останні три дні і ночі він провів для того, щоб команда, яка розійшлася, зійшлася знову".

"Ключове питання, яке постало і з яким я боровся - це питання довіри. Мова іде про те, що команда деградувалася, появилися блоки, які почали грати в закулісну гру, неприємну гру, з компроматами і без, з фотографуваннями і шантажами", - зазначив Ющенко.

Ющенко пояснив, що звинувачення Зінченка є "піарними", а також "безпідставними, але сильними, на які я повинен був політично реагувати".

Після того, як Ющенко залишив залу для інтерв'ю, його прес-секретар Ірина Геращенко повідомила, що перед виходом до преси президент спілкувався з прем'єром Юлією Тимошенко.

За її словами, напередодні дійсно пропонувався "м'якший варіант - відставка Порошенка і кількох урядовців".

Геращенко також сказала, що особисто подана Порошенком заява про звільнення є наслідком того, що в середу президент ухвалив рішення зняти його з посади.

На питання, хто ж таки порушив домовленості, через які президент звільнив весь уряд і відмовився від "м'якого пакету", Геращенко сказала: "А хіба прес-конференція Томенка - це не порушення домовленостей?"

Як відомо, перед інтерв'ю Ющенка журналістам о 9 годині ранку Томенко зібрав прес-конференцію, де звинуватив оточення президента у корупції та монополізації доступу до нього, а також блокуванні звіту по справі Гонгадзе.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування