Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не бачить Тимошенко опозицією і вірить в її "чудеса"

Четвер, 8 вересня 2005, 21:24

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не бачить екс-прем’єра Юлію Тимошенко в опозиції.

Про це він сказав в інтерв’ю Бі-Бі-Сі у четвер.

"Я особисто - ні (не бачу Тимошенко в опозиції), я вважаю, що ми в першу чергу йшли єдиною помаранчевою командою, яка пліч-о-пліч стояла на Майдані. Можливо, це видасться дещо патетичними словами, але я би сказав просту річ: все-таки у нас спільний, єдиний президент Віктор Ющенко, і ми спільно виборювали його обрання".

За словами Луценка, сьогоднішні зміни мають бути спокійно сприйняті, "бо в певний момент історії розвитку держави вона, і президент, потребують радикальних підходів, в інший – стабілізаційних".

"Я не думаю, що це має аж так амбіційно сприйматися, щоб заявляти про якусь опозиційність. Я впевнений, що Юлія Володимирівна, яка всю свою політичну історію демонструвала просто чудеса терпимості і толерантності, і вірності, єдиній стратегії, це обов'язково зробить", - додав Луценко.

Відповідаючи на питання, як він сприйняв звістку про відставку уряду, Луценко відповів, що це рішення не стало для нього несподіванкою.

"Останній місяць було очевидно, що центробіжні настрої в уряді були сильнішими, ніж почуття корпоративності і спільних завдань. Президент досить часто вимушений був розглядати в себе на нарадах точки зору сторін конфлікту в різних конфігураціях, і очевидно було, що ця справа рано чи пізно дійде до якогось радикального вирішення", - сказав він.

За словами Луценка, саме уряд "не знайшов можливості спільної діяльності з іншими представниками діючої влади, як-то Рада нацбезпеки в особі секретаря, іншими представниками державного секретаріату".

"А всередині уряду це все віддзеркалювалося, і певні групи політичних інтересів були яскраво вираженими...Я б сказав, політичні ревнощі пересилили спільні спогади про спільні перемоги. Тому президент, мені здається, дуже важко, але прийшов до єдино можливого виходу", - зазначив Луценко.

Щодо своїх перспектив залишитися на посаді в новому уряді Луценко зазначив, що це питання, скоріше за все, буде вирішуватися на зустрічі Ющенка з виконуючим обов’язки прем’єра Юрія Єханурова, де "буде визначатися доля силового блоку".

"Я скажу так: я готовий до будь-якого рішення, і моя політична історія, і мій вік дозволяють мені спокійно ставитися до будь-яких новин у цьому напрямку. Але я речі з кабінету не пакую. Юрія Івановича я знаю вже давно, у нас дуже теплі особисті стосунки, але мова не про це, бо очевидно, що в уряд будуть набирати не друзів і знайомих, а фахівців", - сказав він.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: